10. obletnica

studia Mademoiselle

September 2019 je prelomno leto za ples ob drogu v Sloveniji. Pred 10 leti smo v studiu Mademoiselle začeli s postavljanjem tako kontroverznega mejnika, kot se je izkazalo, in utiranja poti novi športno-umetniški disciplini.

Treba je priznati, da je bila pot dokaj trnova in polna izzivov, a vredna vsake kaplje znoja in vsake modrice. Zato so bili razlogi za slavje več kot utemeljeni.

Na obletnici smo predstavili že peto fotografsko razstavo s katero smo želeli javnost spodbuditi in ohrabriti, da se je vedno vredno boriti za pozitivne vrednote in dobre stvari, ki nas veselijo. »Tako kot smo v studiu Mademoiselle utirali pot plesu ob drogu in orali ledino v slovenskem prostoru, se tudi voda ves čas trudi in si utira svojo pot, zato je povezava vode in plesa ob drogu popolnoma na mestu,« je opisuje Tina Perko, lastnica Mademoiselle. Kajti rdeča nit oziroma osrednji motiv fotografske razstave je bila voda. Fotografiranje je po predlogu fotografa Boštjana Gunčarja, ki s studiem Mademoiselle sodeluje že od samega začetka, potekalo v Dolžanovi soteski.

Sodelovanje je del razvoja plesa ob drogu v Sloveniji, želimo se povezovati in sodelovati z vsemi, ki se pri nas kakorkoli ukvarjajo s plesom ob drogu, zato so smo ob tej posebni priložnosti k sodelovanju povabili tudi mariborsko kulturno-umetniško društvo Pandora – Art of Pole, ki se prav tako ukvarjajo s plesom ob drogu. Vabilu se je odzvalo tudi slovensko podjetje Lupit Pole, ki je tudi svetovno priznani vodilni ponudnik drogov za ples ob drogu. In ker je za dober plesni spektakel vedno potrebna tudi dobra glasba, je za to poskrbela glasbena skupina Falant.

Zgodovina studia Mademoiselle
Zgodovina studia Mademoiselle

Od prvega plesnega studia do enkratne

ZGODBE O USPEHU

Pod svojim okriljem Mademoiselle združuje dekleta oziroma dame, ki jih motivira predvsem pridobitev samozavesti, moči in vztrajnosti. Vse, ki so dovolj samozavestne ali bi rade takšne postale, in vse, ki želijo uživati življenje, se rade družijo, so aktivne ter imajo ambiciozne cilje. Številne želijo shujšati, zaključiti študij, se poročiti in v življenju uspeti.

Pogosto pa jim manjka samodiscipline. Z vadbo na drogu si želijo okrepiti svojo ženstvenost, zapeljivost in eleganco, pridobiti moč in vztrajnost.

Vadba na drogu pa jim predstavlja tudi sprostitev.

V studiu Mademoiselle se zelo dobro počutijo, saj je vzdušje zelo sproščeno. Dekleta se med seboj povezujejo, podpirajo in sprejemajo – tako sebe kot svoje so tečajnice. Tudi tiste, ki so na začetku najbolj zadržane, se sčasoma prav razcvetijo. Skupaj tvorijo nekakšno veliko družino, ki se pogosto druži tudi po treningih.

Striptiz ali

PLES OB DROGU?

Za tiste, ki si življenja brez plesa ob drogu več ne znamo predstavljati, vemo, da na ples ob drogu nikdar nismo gledali kot na striptiz. Pred 10 leti, ko je ples ob drogu prišel v Slovenijo, pa je bilo še kar precej ljudi skeptičnih in nenaklonjenih tej športni disciplini.

No, 10 let kasneje, je prepoznavnost plesa ob drogu kot kombinacije športa in umetnosti, precej večja, zasluge za to pa imajo tako mediji kot vse punce, ki treniramo, ali naši najdražji, ki nas pri tem podpirajo.

Pa vseeno, vprašanje – se še vedno kdaj soočiš s kom, ki temu oporeka, ki zna obsojati in presojati na podlagi stereotipov? Kakšen je tvoj odgovor takšnemu človeku?

Dogodek smo popestrili na prav poseben način

Predstavitev sodelujočih

Nastopajoči

Plesalke in plesalci kulturno umetniškega društva iz Maribora – Pandora – Art of Pole. Srce Pandore tvorijo ustanoviteljica in umetniška vodja Maja Logar, plesalka in koreografinja. Njeni desni roki sta Sabina Bračič in Renata Ponudič.  Pandora – Art of Pole se ukvarja s plesom ob drogu, organizacijo pole dance treningov ter delavnic, nastopi, odrsko produkcijo in promocijo plesa ob drogu kot umetniške in športne discipline. Vsako leto s tem namenom organizirajo celovečerno prireditev, Pandorino skrinjico, kjer širši javnosti predstavijo različne stopnje in zvrsti te dejavnosti.

Plesalke Mademoiselle studia, ki vedno znova poskrbijo, da gledalcem zastane dih.

Fotografska razstava in koledar za leto 2020.

Za nastanek estetskih, umetniških fotografij gre zahvala fotografu Boštjanu Gunčarju. V svojem več kot tridesetletnem obdobju je  Boštjan Gunčar pripravil že prek trideset samostojnih razstav, sodeloval na številnih skupinskih razstavah po vsem svetu in prejel veliko priznanj in nagrad.

Prizorišče dogodka bodo krasili samostoječi drogovi slovenskega proizvajalca Lupit Pole. Lupit Pole je močna sila v skupnosti plesa-športa na drogu, saj s svojimi vrhunskimi izdelki opremljajo številne studie, med njimi tudi Mademoiselle studio, domove in številna tekmovanja.

Brez dobre glasbe pač ne gre. Za vzdušje v melodijah rok glasbe je na dogodku poskrbela glasbena skupina Falant.