No, tudi če si že začela, ti bo ta seznam zagotovo prišel prav. Preden vstopiš v plesno dvorano, po vsej verjetnosti niti ne veš, v kaj se spuščaš! Morda si občudovala plesalke in razmišljala, da bi kaj takega zmogla tudi ti, morda te je pripeljala radovednost. Tudi, če boš pozabila na cel spisek, se boš po nekaj mesecih zagotovo spomnila nanj in rekla…Aaah imela je prav! Kaj moraš torej vedeti, preden se čisto prepustiš plesa ob drogu?

 1. Napredek zna biti počasnejši, kot misliš.
  Nekomu gre boljše en element, drugemu drug. Lahko da boš v nekaterih smereh hitro napredovala, v drugih počasneje. In to je normalno, zato nikoli ne primerjaj svojega napredka z drugimi.
 2. Prišli bodo trenutki, ko bo vse šlo gladko!
  Izkoristi zanos in se spomni na ta napredek, ko se ti bo ustavilo. Predvsem pa se takrat nauči čim več in se ne ”šparaj” pri napredku
 3. Bolelo bo!
  Nekateri elementi na začetku bolijo, ampak zagotovo boš na to pozabila, ko boš videla, kako dobro izgledaš v elementu. Ampak…
 4. Telo in koža se navadita : )
  Tvoje telo je izredno prilagodljivo! Pridobila boš mišice, koža se bo navadila, modrice bodo izginile. Daj telesu samo nekaj časa.
 5. Nikoli ne boš znala vsega.
  S to točko se morda raje sprijazni že na začetku. Elementi plesa ob drogu so namreč tako raznoliki, šport se razvija in nekateri danes skoraj osnovni elementi so v začetku veljali za napredne. Za merilo imej tako le sebe.
 6. Magnezij je tvoj najboljši prijatelj.
  Tako proti ”musklfibru”, kot proti drsenju droga. Če se ti na začetku zdi, da ga ne potrebuješ, samo počakaj nekaj mesecev :)
 7. Nikoli ti ne bo dolgčas!
  Res nikoli! Ples ob drogu je tako razgiban in pester, da boš vedno našla nekaj novega.
 8. Znaš zapraviti več, kot na začetku misliš.
  Ples ob drogu niso samo redni treningi. S časom te bodo pritegnile delavnice, privlačna oblačila za ples ob drogu, ki tudi niso poceni, morda kakšne petke. Kakšen ”šparovček”, namenjen samo plesu ob drogu, zna priti prav.
 9. V kopalkah ti ne bo nikoli več neprijetno!
  Ne samo, da boš pridobila samozavest, tudi navadila se boš kazanja več kože, saj se drugače ne moreš prijeti na drog.
 10. Samozavest bo šla samo gor!

A rabim še kaj dodati :)?