Od nekdaj sem občudovala ljudi, ki niso le raztegljivi ampak so sposobni določene pozicije zadržati brez zunanje podpore oz. navidezno “brez napora”. Zato sem se nemudoma prijavila na tečaj raztezanja, da bi mogoče tudi jaz kdaj v bodočnosti bila zmožna narediti špago, most ali kakšno drugo pozo.

Prvi mesec je bil zame kar zahteven, ampak počasi in z vztrajnostjo se daleč pride. Prvo, kar sem opazila je bila povečana mobilnost v kolkih in ramenih, hrbet sem tudi imela lepše razgiban, kar mi je bilo še toliko bolj všeč, glede na to, da ljudje večino časa preživimo sede za mizo. Drugi mesec je bilo že dosti lažje izvajati določene vaje in sem se lahko fokusirala na čim pravilnejšo izvedbo. Tekom tretjega meseca sem zares videla velik napredek, zlasti pri izvedbi ženske špage.

Poleg vsega tega so pa treningi bili sila zabavni, vse punce in trenerka so super in nudijo podporo (tako napotke kot mentalno podporo), všečna mi je bila tudi opcija sodelovanja od doma preko računalnika, kar mi je marsikdaj olajšalo udeležitev – s to opcijo ni več nobenega izgovora, zakaj se ne bi udeležila (pa vožnja, pa preno pridem domov..), kar je sploh super.

Moram priznati, da sem zelo zadovoljna z napredkom in se mislim še napej udeleževati treningov!