Tečaj raztezanja

GIBLJIVOST IN FLEKSIBILNOST

Z rednim raztezanjem izboljšamo prožnost telesa in povečujemo obseg gibanja, odpravimo mišično zategnjenost, tako mišice ostajajo prožne in močne. Raztezanje ugodno vpliva tudi na sklepe ter zmanjšuje nastanek poškodb. Povečanje gibljivosti in fleksibilnosti vpliva tudi na boljšo izvedbo elementov na drogu.

Na tečaju se bomo osredotočili na postopno doseganje gibljivosti in fleksibilnosti posameznih mišičnih skupin z namenom sprostiti mišično zategnjenost, ohranitev ali izboljšanje gibljivosti. Izvajali bomo različne tehnike ter vaje, ki so med seboj komplementarne, da mišice krepimo in hkrati povečamo njihovo gibljivost, fleksibilnost. Z uporabo sprostitvenih tehnik se bomo dotaknili tudi povezovanja moči uma, odpravljanju stresa na podlagi, česar bomo dosegli občutek splošnega dobrega počutja ki nam bo v pomoč za lažjo izvedbo vaj.

Tečaj je primeren vsem, ne glede na raven predznanja. Veje bodo prilagojene glede na sposobnost in občutek udobja.

Tečaj se bo osredotočal na povečanje fleksibilnosti z vajami, ki pripomorejo k izvedbi ženske in moške špage ter gimnastičnega položaja imenovanega most.

Oprema:
Pridi oblečena v udobnih oblačilih, priporočamo pajkice, nogavičke, če imaš kolenčnike.
S seboj prinesi blazino, brisačo, elastični trak, par joga kock ali vadbene ročke za pomoč pri opori v položajih in plastenko vode.

Bolj ko skrbimo za svoje mišice, dlje bomo lahko nadaljevali z vadbo in uživali zdravilno moč aktivnega življenja.

Prijave sprejema

Tina Perko, vodja

Tečajem vadbe na drogu se lahko pridružite kadarkoli v letu.