Plesalke ob drogu se še vedno srečujemo s številnimi stereotipi. Posledično dobimo par vprašanj in slišimo kakšno izjavo, ki nas lahko spravi iz tira. Zate sem zbrala nekaj najpogostejših, ki naj grejo čez eno uho noter, čez drugo pa ven :).

Kaj pa pravijo tvoji starši/fant/kdorkoli drug pomemben v življenju?

Opcija 1 je, da me podpirajo, so nad tem navdušeni in jo spodbujajo. Opcija 2 je, da nasprotujejo. Opcija 3 je, da za ta hobi sploh ne vejo. Odločitev za ples ob drogu je samo tvoja in zato mnenje drugih preprosto ne bo spremenilo navdušenja. Vsaka oseba je oseba zase, zato ne pusti, da te zaslišujejo o takšnih stvareh.

A te ne skrbi, da boš dobila preveč mišic in postala manj ženstvena?

S podobnimi komentarji se srečujejo ženske pri vseh športih, ki se osredotočajo na moč. Če bi me to skrbelo, se najbrž ne bi odločila za ta šport. Drugače pa že hiter pregled videov nasprotuje tej trditvi, saj je mišičasta postava lahko neverjetno ženstvena, prav tako pa eleganca in ženstvenos plesa ob drogu še dodatno pripomoreta k temu.

Lahko hodiš v teh čevljih!?

Ja, lahko. Zelo rada, še rajši pa plešem. So ene izmed najbolj udobnih pet v moji omari in nosila bi jih tako pogosto, kot se le da. In ne, to niso čevlji za striptiz, v njih lahko plešem tudi oblečena, sama zase ali v javnosti.

To pa sploh ni videti težko!

Ne, sploh se ni težko obračati na glavo, delati elemente, pri katerih je videti, kot da se za drog držiš samo z ritnicami, kožo raztegovati na vse možne načine, zraven narediti še špago in, da ne pozabim, se pri vsem še smehljati, paziti na linije, ritem… Čisto preprosto!

Kakršen koli opolzek komentar v smislu – greš plesat okrog moje štange?
Tega sploh ne bom komentirala. Pač..ne.

 

Mademoisellka