Idejo za ples ob drogu sem dobila, ko mi je cimra z največjim navdušenjem opisovala svoje prve treninge. Že nekaj mesecev sem se prepričevala, da bom tudi sama poskusila s tovrstno vadbo. Želela sem narediti nekaj dobrega zase, poskusiti nekaj novega in si popestriti dan na malo drugačen način.

Začelo se je na poskusni uri plesa ob drogu, kjer sem takoj vedela da je to zame. Na prvem treningu sem bila prestrašena in malo razočarana nad sabo, sramovala sem se svojega telesa in bila sem mnenja, da nisem dovolj dobra ter sposobna. Ko sem osvojila osnove, pa me je drog dobesedno zasvojil. Mademoiselle je prostor, kjer se sprostim, uživam in se odklopim brez obsojanja. Začetnih nekaj vadb so me bolele vse mišice, noge pa so bile polne modric, ampak to me ni ustavilo.

Pri sebi sem opazila veliko zadovoljstvo po vsakem treningu – tisti dober občutek, ko veš, da si naredil nekaj koristnega zase in opaziš, česa je sposobno tvoje telo. Ples ob drogu dopolnjujemo iz srečanja v srečanje z vajami za krepitev mišic rok, trebuha, nog in hrbta, dodajamo pa tudi vaje za prožnost in fleksibilnost.

Priznam, da mi je drog pozitivno spremenil življenje, me naredil samozavestnejšo, vztrajnejšo, močnejšo in mi popestril življenje. Res da zahteva veliko mero vztrajnosti in volje, ampak če imaš ob sebi pravo družbo, ljubkega štirinožnega Grincha, vedno nasmejano in pozitivno inštruktorico Tino ter prijetno vzdušje v plesnem studiu Mademoiselle, se intenzivna vadba spremeni v najboljšo obliko športa.

Ples ob drogu je aktivnost, ki ima vse, kar dobra telovadba potrebuje, in jo priporočam vsem dekletom, ne glede na starost in postavo. Nekatere se sramujejo svojega telesa, nekatere mislijo, da ne bi bile sposobne tega, nekatere pa so le preveč sramežljive…

Ženske se s to vadbo lahko temeljito razgibajo, utrjujejo mišice, oblikujejo telo, se počutijo zapeljivo in prebudijo strast v sebi, ki razveseli tudi njihove partnerje. Zato priporočam, da čim prej sprejmete izziv in prebudite žensko v sebi.