Prvič sem slišala za ples ob drogu od znanke, ko sva se srečali na avtobusu, ona pa je bila ravno s treninga. Z izjemnim zadovoljstvom mi je govorila o plesu ob drogu, kako lepo je povezati par elementov medtem, ko se vrtiš, kako super se ti zdi, ko lahko sebe dvigneš na drog, se obrneš na glavo in obenem tako elegantno izgleda. Seveda me je pritegnilo vse to, pa tudi to, kako si je izoblikovala telo, pridobila na moči in raztegljivosti. Ker sem bila takrat se študentka in brez redne zaposlitve, si nisem mogla privoščiti treningov, vendar že čez 2 meseca sem zbrala denar in se odločila poizkusiti. Prvič, ko sem prišla v Mademoiselle plesni studio, sem bila sramežljiva, malo prestrašena, kako me bodo druge punce, ki jih ne poznam, sprejele, se mi bodo morda posmehovale, ker še nič ne znam? Bilo je ravno obratno, vsaka je bila prijazna in z veseljem so me sprejele in tudi pomagale, ko kaj ni šlo. Že po prvem treningu pa je trenerka ugotovila, da bi lahko obiskovala višjo stopnjo. Včasih sem namreč trenirala gimnastiko in je dosti podobno. Kar hitro sem napredovala, dobivala na moči, raztegljivosti in samozavesti.

Na treninge prihajam z veseljem tudi, če imam slab dan, saj se tam sprostim, dam vso negativno energijo iz sebe. Vsakič pa se naučim kaj novega. Ne gre vse in vsak novi element s prvim poskusom, ampak z vztrajnostjo se vse da in ko ti uspe nekaj novega, je veselje nepopisno. Počutiš se, da zmoreš vse, takrat šele vidiš svoj napredek in da si zmožen česarkoli si zamisliš.

Pri treningih mi je všeč tudi to, da se ti trenerke res posvečajo, tudi če je polna dvorana punc, za vsako najdejo čas, ji pomagajo, ko se zalomi, nič jim ni težko, že ko bi mi same obupale, nas one vzpodbujajo in bodrijo. Lahko bi rekla, da bi brez njih že kdaj obupala, ko je težko in “ne gre”. Včasih se je treba tudi ustaviti, spočiti in razumeti, da ne gre vse s prvim poskusom. Tako vsakič, zahvaljujoč Tini in Luciji, odidem s treninga zadovoljna sama s seboj, z novimi cilji in z neučakanostjo na nov termin.

Mademoiselle plesni studio je najboljši studio, ne bi ga zamenjala za nič na svetu, tam se počutim lepo, sprejeto, samozavestno in brez predsodkov, kjer imam veliko prijateljic. Počutim se kot del posebne družine, kamor pridem z veseljem, se posebej zaradi lastnice in trenerke Tine, ki mi pomaga vsakič, pa čeprav z besedami, spodbujanjem, kljub temu, da ima veliko svojega dela in skrbi, si vedno najde čas zame, kar največ pomeni.