Zračne umetnosti so me prevzele že kot gimnazijko, ko sem v Londonu prvič videla predstavo ulične plesalke, ki je izvajala točke na zračnih tkaninah in drogu. Takrat še nisem vedela, da je kaj takšnega možno trenirat tudi pri nas, tako sem se preizkušala v različnih drugih športih.
Pred štirimi leti sem prvič prestopila vrata plesnega studia Mademoiselle. Treninge sem sicer kasneje morala večkrat prekinit, a me je kljub temu, da so bili premori precej dolgi, nekaj vedno znova vleklo nazaj.

Šport mi je vedno pomenil več kot le skrb za telo, čeprav sem bila navadno pri bolj štorastih, ne glede na disciplino s katero sem se ukvarjala. Vsaka telesna dejavnost in način treninga me je nekaj naučila, pogosto potisnila izven cone udobja, poleg zabave, druženja in novih izkušenj, pa mi je predstavljala nekakšno odložišče za različna čustva in prostor za razmislek. Ples ob drogu me je še posebej navdušil, saj združuje veliko različnih oblik gibanj in jim dodaja še dodatno smer – vertikalo.

Ko sem prvič vstopila v dvorano plesnega studia Mademoiselle, nisem imela veliko moči, s svojim telesom nisem bila zadovoljna, moja samopodoba v splošnem pa je bila precej nizka.
S treningi sem postopoma začela bolje sprejemat svoje telo, medtem ko sem se oblečena v kratke hlačke in top, opazovala v ogledalu in je moje telo, ob nešteto nerodnih poskusih izvedbe različnih elementov, postajalo zmogljivejše. Elementi, ki so mi na začetku povzročali preglavice, so sčasoma postali enostavni. osvojila pa sem se tudi že kakšen element, za katerega nisem verjela, da ga bom kadarkoli zmogla. Skozi doseganje teh majhnih plesnih ciljev sem začela pridobivati na samozavesti, pridobljeno samozaupanje pa mi koristi tudi na drugih področjih.

V Plesnem studiu Mademoiselle vselej vlada prijetno, toplo vzdušje. Ko te ob vstopu pozdravita razposajen Grinch in nasmejana Tina, se v trenutku počutiš sprejeto, odlično pa je poskrbljeno tudi za čistočo in urejenost. Všeč mi je, da treninge izvaja več trenerk, saj se na ta način spoznaš z različnimi stili plesa. Sama imam največ izkušenj s Tino, pri kateri mi je všeč, da je pozorna na pravilno tehniko in elegantno izvedbo že pri lažjih elementih, saj ti s tem da dobre osnove za naprej, s svojo pozitivno naravnanostjo pa ti hitro dvigne motivacijo, ko ti ta pade.