Pred letom in pol sem imela enega tistih svojih šibkih momentov, ko sem se odločila narediti revolucijo v svojem življenju. Sklenila sem, da magistriram in shujšam. No, po letu in pol je napisano le nekaj strani dispozicije, sem pa v letu dni uspešno izgubila 10 kilogramov in težo tudi vzdržujem. Da sem to dosegla, sem morala spremeniti svoje življenje. Spremenila sem prehrano, si vzela čas zase in se veliko gibala. V osnovni in srednji šoli sem sovražila športno vzgojo. Danes rada tečem, se odpravim na dolg sprehod in telovadim sama doma (včasih sem tudi po več kot eno uro, danes vsaj nekaj minut intenzivne vadbe).

Ko sem se nekega dne odpravljala s teka proti stanovanju, sem si rekla, da sem ponosna nase, vendar pa sem se zavedala, da te moje poti še ni konec. Po tej spremembi se nisem zavedala sebe in svojega telesa. Spomnila sem se pripovedovanj svoje prijateljice, kako fino ji je na urah plesa ob drogu, ki ga je obiskovala že nekaj časa. Mogoče bi pa preizkusila, sem si mislila. Običajno bi kolebala in se odločala, v tem primeru pa sem imela naslednji teden že rezerviran termin.

Punce v studiu so super, vzdušje sproščeno. Po nekaj obiskih se počutiš, kot da vse poznaš. Posledično so verjetno tudi ure zabavnejše, punce se bodrimo in dajemo nasvete. Kot pri vsaki stvari v življenju so vzponi in padci, včasih gre gladko po drogu, včasih malo manj. Vendar pa se s trudom in voljo ter v takšnem pozitivnem vzdušju krepiš in naučiš vse. Naučiš se tudi tisto, za kar si mislil, da se ne boš mogel.

Všeč mi je, da delaš po svojih zmožnostih in pri tem dobiš vse potrebne nasvete glede na svoje znanje. Lahko bi zapisala, da gre za individualno vadbo, vaditeljice poznajo tvoje sposobnosti, tvoj napredek. Ko osvojiš določen element, se naučiš drugega in s tem bogatiš svoje znanje. Urnik svojih vadb lahko v kar največji meri prilagodiš svojim ostalim obveznostim.

Po pol leta obiskovanja ur enkrat tedensko, prihajam do točke, ki sem si jo zadala ob začetku obiskovanja – zavedam se sebe. S tem sem pridobila veliko samozavesti, ki jo vsi potrebujemo v svojem življenju. Z urami bom z veseljem še nadaljevala.