Vem, da sem že veliko pisala o predsodkih o plesu na drogu in plesalkah, a dalj časa kot plešem, bolj nesmiselni se mi zdijo. Danes sem videla to sliko spodaj in kljub temu, da bi lahko napis deloval čisto simpatično in smešno, se mi zdi, da ples ob drogu še vedno obkroža nek negativen prizvok.

Morda zato, ker ko plešeš dalj časa, vidiš koliko truda je pravzaprav potrebno vložiti v ples ob drogu, kako povezuješ gimnastiko, akrobatiko in ples in kako si utrujena že po eni uri treninga. Kljub temu, da se same dobro zavedamo, kaj ples ob drogu sploh je, pa se žal še vedno soočamo z mnogimi predsodki. Veliko pa lahko same naredimo proti njim, s tem da širimo pozitiven odnos in resnična dejstva. Kaj torej lahko ti narediš?

  1. Mogoče si se že znašla v situaciji, ko nisi želela povedati, s kakšno zvrstjo plesa se ukvarjaš, saj te je skrbelo, kaj bodo ljudje mislili. Največ proti predsodkom in tudi za svojo samozavest pa lahko narediš s tem, da ljudem s samozavestnim glasom poveš, da plešeš ob drogu. Ko slišijo navdušenje v tvojem glasu in prepričanost vase, pa se lahko zgodi, da bodo popolnoma pozabili na svoje predsodke.
  2. Če ne boš povedala, kako v resnici izgleda ples ob drogu, kako bodo ljudje vedeli, kaj to v resnici sploh je? Ljudje imajo velikokrat predsodke proti stvarem, ki so jim tuje, ki jih sploh ne poznajo in si zato ustvarijo neko splošno mnenje, ki ni niti malo resnično. Če pa poveš, kaj vse sestavlja ples ob drogu in koliko truda moraš vložiti vanj, je večja verjetnost, da bo njihova reakcija prej navdušenje kot kaj drugega.
  3. Ne sekiraj se! Ljudje so vedno radi opravljali in vedno bodo. Proti temu žal ne moreš nič narediti, razen da ignoriraš vse nesmisle. Dokler si ti prepričana v to kar počneš in to počneš z veseljem, potem ti nihče nič ne more.

 

 

Mademoisellka