Zakaj? Kar tako! Mogoče jo rabiš, mogoče je ne, škodilo pa zagotovo ne bo :). Torej, kako se lahko spraviš k delu, ko ti zmanjka motivacije, kako veš, kdaj si moraš vzeti malo pavze in zadihati, kako poslušati svoje telo in kako ga premakniti z mesta, ko se počutiš leno.

Uf, lažje reči kot storiti! Naše lenobno stanje namreč ne izvira le z nas samih, temveč tudi z zunanjih okoliščin, kot so naporen dan v službi, veliko vožnje ali pa so samo zvezde tako postavljene. Oceniti, kdaj ti bo trening koristil in pozitivno deloval na tvojo utrujenost, kdaj pa je bolje stvar odležati, pa je skoraj nemogoče, oziroma lahko razmisliš le sama pri sebi.

Če se počutiš ”bolno”, utrujeno, ti je slabo ali kaj podobnega (ja, slabo ti je lahko tudi zaradi neprespanosti in utrujenosti), te skrbi, da bi na treningu staknila kakšno poškodbo in da bi bila potem še bolj uničena, potem se zavij v odejo s skodelico vročega kakava, pusti se razvajati in poglej svojo najljubšo serijo.

Če se počutiš samo malce ”gnilo”, se lahko giblješ, a te skrbijo kakšni težji elementi in imaš svojo moč samo na 50 %? Pojdi na trening, povej trenerki, da se ne počutiš ravno najbolje in delaj stvari, pri katerih se počutiš optimalno in varno. Na koncu se boš dobro počutila, saj si se spravila na trening, si se razmigala, hkrati pa se nisi izpostavila kakšni poškodbi! Kri boš pognala po žilah, se predihala in pozabila na stvari, ki so te utrudile.

Kaj pa narediš, če si le lena? Brcneš se v rit in spraviš na trening! :) Lenoba bo po 15 minutah gibanja kar izpuhtela, počutila se boš odlično, na koncu boš res ponosna nase! Ne bom ti naštevala, kakšni so številni bonusi gibanja, kot je vpliv na spomin, na kreativnost… Vprašaj strička Googla in ti bo pomagal! :) Jih je res veliko in niso omejeni samo na boljšo kondicijo in fizično pripravljenost.

Kaj torej še čakaš :)? Gremo plesat!

 

Mademoisellka