Prejšnji teden sem se lotila novoletnih zaobljub in kako se mi novo leto ne zdi ravno zagotovilo, da se bomo teh držali skozi celo naslednje leto, temveč se lahko sprememb lotimo kadarkoli se zanje odločimo. Zdaj bom pa prešla k izrazu, ki je meni bližje – izziv. Zaobljube bolj kot ne predpostavljajo, da se za nekaj odločimo in se tega držimo, medtem ko izziv sam po sebi predpostavlja nekaj, kar nam sicer ni najlažje, a se bomo tega lotili in stremeli k cilju.

Izziv je lahko kratkotrajen ali dolgotrajen – lahko nam je izziv, da končno naredimo špago in ko nam uspe, je cilj pravzaprav dosežen, lahko pa ga še naprej dograjujemo. Mislim, da je včasih lažje, če si postavimo nek dosegljiv cilj, ki ga bomo tudi dokaj hitro dosegli, a seveda ne brez truda. Potem pa ta cilj lahko še naprej dograjujemo, a s postavljanjem manjših ciljev ne izgubimo motivacije na poti. Poiskala sem nekaj luštnih mesečnih izzivov, ki se jih lahko lotiš v začetku leta in potem vidiš, kako gre naprej.

Naprej so tu t.i. Pole dance/fitness izzivi, ki te prepričajo, da se vsak dan spraviš za vsaj nekaj minut na drog. Ti pridejo bolj v poštev, če imaš drog doma, obstaja pa cel kup različnih glede na stopnjo.

Potem so pa tu še drugi izzivi, ki ti pomagajo, da dosežeš višjo stopnjo, npr. vaje za moč in gibčnost. Vse ti pomagajo, da boš lažje trenirala, hkrati pa za izvajanje ne potrebuješ droga.

     

Zdaj pa še nekaj bolj specifičnih. Če se že nekaj časa trudiš s špago, ti bo morda ta en mesec konstantne vadbe pomagal, da opaziš spremembo in morda celo dosežeš cilj. Obstajajo različni izzivi – od tega da vsak dan držiš najbližjo pozicijo špagi do vaj za raztegovanje.

   

Zadnjega pa se bom najbrž lotila tudi sama. Že dolgo časa imam probleme s stojo na rokah, saj si je sploh ne upam narediti. Mogoče mi bo kakšen izziv pomagal, da se bom končno bolj intenzivno lotila vaj in se izboljšala. Tudi tu imaš cel kup različnih vaj, najbolj pa mi je bil všeč postopek, napisan na tej strani: https://movementformodernlife.com/challenge-handstand. Razmišljam pa tudi, da bi se hkrati lotila še izziva na tej slikici.

Si se že odločila za kakšen nov izziv?

 

Mademoisellka