Novinarka (pri številnih medijih, kot so POP TV, TV Slovenija in podobno) Damjana Bakarič, ki je pred kratkim po težki izkušnji z izgorelostjo in aksioznostjo napisala tudi knjigo Na tesnobi, v pogovoru razkriva: »Bila sem zelo nesamozavestna, nisem poznala svoje lastne vrednosti, ker sem verjela vzorcem, prepričanjem, ki so mi jih dali drugi ljudje v otroštvu, ki me sploh niso poznali.«

​Pravi, da je posledica, ki navadno sledi, da izgubimo stik s sabo in živimo po vzorcih in prepričanjih, ki niso naši. Pogosto niti ne vemo, kaj si želimo. »Samozavest pa je odvisna ravno od tega, kakšen odnos imaš sam s sabo. Da se dobro poznaš, da veš, kje so tvoje omejitve.«

​Sama se je morala ustaviti in se soočiti. Samozavest se tako začne s spoznanjem, zavedanjem o samem sebi. Treba se je soočiti in se spoznati.

​​»A čeprav sem si dovolila, da so me v preteklosti razsuli, v ozadju raste samozavest, ki me iz dneva v dan dela močnejšo.«

​»Čeprav sem izdala knjigo Na tesnobi in se uspela brez tablet rešiti izgorelosti in paničnih napadov, se mi še vedno zgodi, da mi nekateri ljudje za trenutek omajajo samozavest. In še vedno se bo dogajalo. To je nedovršen proces. A čeprav sem si dovolila, da so me v preteklosti razsuli, v ozadju raste samozavest, ki me iz dneva v dan dela močnejšo. Samozavest si gradimo skozi vse življenje. Samozavest je zelo relativna in nestabilna stvar. V različnih situacijah smo različno samozavestni,« iskreno pripoveduje Damjana Bakarič.

Pravi, da je življenju srečala zelo malo samozavestnih ljudi. Največkrat opaža, da ljudje, ki imajo vse pogoje za samozavest, po svetu hodijo nesamozavestni. Ljudje, ki pa nimajo razlogov za samozavest, pa delujejo samozavestni, pa so lažno samozavestni – nekako samoljubni, narcisoidni. »Če bi bili ljudje bolj samozavestni, bi bilo manj vojn, škodovanja drugim, dram v naših življenjih in podobno,« dodaja Damjana Bakarič.

Damjanino iskreno pripoved na podlagi svoje težke izkušnje si lahko ogledate v priloženem videu.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

​Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!