Dreja Novak je čisto prava umetnica, ki je našla svojo obliko izražanja – in sicer v prvi vrsti preko čopiča na platno. Je pa tudi avtorica nekaterih knjig, med katerimi je najnovejša, ki je izšla v angleškem jeziku: Breathe, Create, Connect to Shine: How to live your life to the fullest.

​Življenje Dreje Novak danes izgleda kot prispodoba knjige ‘Neznosna lahkost bivanja’, njene umetnine izražajo izjemno estetiko in so naravnost pravljične. A njena življenjska zgodba vključuje zelo kritično izkušnjo, v kateri je pred približno 2 desetletjema skoraj izgubila življenje in v prometni nesreči ostala s popolnoma polomljenimi nogami, ki sta jih dve ekipi kirurgov nazaj sestavljali skupaj 11 ur.

V videu pa si lahko ogledate, za katera tri področja svetuje Dreja Novak, da se moramo nanje osredotočiti in jih izboljšati, da bi lahko postali bolj samozavestni.

​​Zdravniki so ji sicer napovedali, da je največja verjetnost, da ne bo več hodila, a tega ji družinski člani niso povedali. Zato se danes spomni, kako si je sama nagonsko vsak prost trenutek v glavi vrtela posebno domišljisko projekcijo, v kateri je opazovala svoje noge, kako tečejo, hodijo po mivki in podobno. Dreja Novak takrat ni vedela, da si je s to vizualno manifestacijo svojega cilja dobesedno preprogramirala možgane. In je delovalo. Danes pa so te medote s pomočjo vizualizacije tudi znanstveno podprte.

Po podobnem principu si je Dreja Novak skreirala tudi sedanji slog življenja, saj trenutno živi v tropskem paradižu, kjer se praktično vsak dan sprehaja ob morju, in ogromno potuje v različne sanjske dežele.

​»Prej bi rekla, da smo skromni. Kajti samozavest v Sloveniji nikoli ni bila vrednota.«

Sreča v nesreči je bila, da je po tej neljubi izkušnji in vse do danes Dreja Novak ogromno raziskovala o človeški duševnosti, osebnosti rasti, pozitivnem razmišljanju in podobnih tematikah, saj si je želela ustvariti sanjsko življenje, če je že dobila drugo priložnost. Za to pa je potrebovala tudi ogromno samozavesti, saj omenjene tematike, v času, ko se je sama spoprijela z njimi, še niso bile tako vsakdanje kot so danes.

Na podlagi svojih lastnih izkušenj in vnašanju pridobljenega v svoje življenje je Dreja Novak prepričana, da je predpogoj za samozavest, da vemo kaj hočemo in zaupamo vase. Šele to nam da tisto potrebno energijo, ki od nas seva samozavest.

Kot opaža Dreja Novak, Slovenci in Slovenke nikoli nismo bili dovolj samozavestni: »Prej bi rekla, da smo skromni. Kajti samozavest v Sloveniji nikoli ni bila vrednota,« dodaja sogovornica.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!