Kreativnost, umetnost in rekreacija so besede, s katerimi bi opisala to zvrst plesa >>ples na drogu<<.

Ko sem prvič prestopila prag Mademoiselle studia, sem bila malo vznemirjena, kajti nisem vedela, koliko že znam, če sem primerna za v to skupino, ter kako me bodo punce sprejele, glede na to, da sem prišla z nekim predhodnim znanjem.

Takoj mi je bilo lažje, ko sem odprla vrata, kjer so me z nasmeškom na obrazu pozdravili Tina in Grinch. Kmalu zatem sem ugotovila, da so tudi punce super, brez predsodkov in rade pomagajo.

Tako mineva že moje 4. leto, odkar obiskujem treninge plesa na drogu. Znova in znova pridem na trening dobre volje, ker vem, da bom naredila nekaj dobrega zase, se nasmejala s puncami in naučila česa novega. Všeč mi je tudi to, ker se nam trenerka posveti in sprejema tudi naše ideje.

V vsem tem času vloženega truda se pozna tudi napredek, ki pa ne izgine in je vreden svoje vztrajnosti. Postaneš bolj samozavesten in začneš verjeti vase tudi na drugih področjih, da ti lahko uspe vedno več. Vsaka se najbrž spominja prvih poskusov supermana v bolečinah in modricah, sedaj pa je to le se osnova. :) Vsekakor smo vesele, ko se na novo pokaže kakšna mišica, zaradi katerih lahko naredimo tudi zahtevnejše elemente.

 

Smo tim, pa čeprav vsaka na svojem drogu, nas spremlja timski duh. Skupaj zmoremo več in to tudi dokažemo. Že en sam prst soplesalke, ki te pridrži, ti lahko pomaga, da izpelješ element oz. kombinacijo v celoti.