Nadvih za tale razmišljanje mi je dal ta strip: https://goo.gl/zi4c8c. Z uveljavljanjem plesa ob drogu v svetu športa je ta prevzel najrazličnejše oblike. Nekatere izključno športne, s poudarkom na zahtevnih elementih. Nekatere so se povezale z drugimi plesnimi zvrstmi, kot je sodobni ples. Ves čas se je govorilo o izvorih plesa ob drogu v Indiji in na Kitajskem, kjer so ga plesali večinoma moški. Zatrt oziroma skrit pa je bil še en izvor tega športa. Ne glede na vse, ples ob drogu se je razvijal tudi v striptiz klubih, in tudi če nekatere zvrsti plesa ob drogu niti najmanj ne spominjajo na seksi zvijanje ob ”štangi”, se mi zdi, da ne bi smeli na ta del čisto pozabiti in ga pomesti pod preprogo. Ne glede na vse, brez tega ne bi poznali vseh zvrsti exotic plesa ob drogu, ki je z večjo sprejetostjo nam ljubega športa tudi prišel v ospredje.

Ne želim primerjati ”exotic pole” s plesom v striptiz klubih, saj je med tem velika razlika. Zdi se mi pa, da ne bi smeli zatreti neke seksapilnosti, povezane s plesom ob drogu. Mislim, da je to odločitev vsake posameznice ali posameznika, kakšnega stila plesa ob drogu se bo lotil. Že tako ali tako sem mnenja, da je vsako delo častno, hkrati pa se mi zdi, da se vsaka odrasla oseba, ki si želi naučiti plesati ob drogu, lahko odloči sama, kakšnih koreografij se bo lotevala, v kakšnem stilu bo plesala in nenazadnje, kako visoke pete bo obula, če jih sploh bo. Če malo pobrskaš po internetu, boš ugotovila, da se exotic deli na cel kup zvrsti, od classique do sensual, od russian exotic do ne vem spet česa. In vsi so res čudoviti, vsak na svoj način.

No, pa da se vrnem na prvo temo. Zakaj ne bi smele biti seksi? Zakaj bi morale ples ob drogu oglaševati kot samo športno disciplino, če je mnogo več kot to? Ples ob drogu je način izražanja in če se želimo izražati v naših najvišjih petkah, zakaj se ne bi? Zakaj ne bi izražale naše ženstvenosti, ko nam paše, in je ne, ko nam ne? Je ples ob drogu kaj manj vreden (seveda ven iz naših krogov, plesalke ob drogu se podpiramo in občudujemo vse zvrsti :)) če je seksi? In zakaj ne bi ta (morda bodoči olimpijski) šport sprejel tudi svoje seksi strani?

 

Mademoisellka

 

Vir slike:
kittykatpoledancing.com