Samostojna fotografska razstava avtorja
Boštjana Gunčarja

»STREET POLE DANCE«

ki bo v petek 5.2.2016 ob 19. uri v galeriji Jugovic, Spodnje Bitnje 23,
4209 Žabnica.

Za razstavo in fotografije sta svoje spretnosti združila fotograf Boštjan Gunčar ter lastnica in vodja plesnega studia Mademoiselle
Tina Perko.

Boštjan Gunčar, ki je poklicni fotograf, je v svojem osemnajstletnem obdobju pripravil že več kot trideset samostojnih razstav, sodeloval na številnih skupinskih razstavah po vsem svetu in prejel veliko priznanj in nagrad.

Tina Perko in tečajnica plesnega studia Mateja sta v vlogi modela nastopili kot ‚instalacija’ na različnih drogovih, kot so drogovi znakov, dežnikov, semaforjev, ograj in drugih konstrukcij.
S fotografom so načrtno izbrali mesta, ki so imela v ozadju nek kulturni spomenik. Fotografije so bile posnete v Kranju, z gimnazijo in Prešernovim gledališčem v ozadju; na Bledu, z otočkom s cerkvico in gradom v ozadju; v Mariboru, Celju, Ljubljani, Piranu, Kopru in Portorožu.
Ideja je namreč nastala v želji razbiti predsodke in pokazati, da ples ob drogu (pole dance) danes ni povezan s striptizom, temveč gre v prvi vrsti za umetniško športno veščino, ki pa je res začinjena z nekoliko seksapila.

Na sami razstavi pa bodo tokratni program s plesnimi nastopi popestrili Mademoisellki Eva in Tjaša.

spremljaj nas tudi na Facebooku