Športna oprema za ples ob drogu zahteva golo kožo na rokah, nogah in velikokrat tudi trebuhu, saj jo potrebujemo za dober oprijem in veliko elementov brez nje sploh ne bi mogli izvesti. Superman v pajkicah? Nemogoče. S kratkimi hlačami in športnimi topi pa pride tudi veliko dela z… depilacijo! Če smo kdaj pozimi prešpricale britje nog in nosile dolge hlače par dni, se na treningu ne moremo skriti. Seveda ima glede tega vsaka izmed nas svoje preference, kaj pa lahko storiš, če se želiš znebiti dlak preden se oblečeš v svojo športno opremo ali pa celo kostum za nastop?

Britje je najpreprostejša oblika depilacije, hkrati pa tudi najpogostejša – sploh če upoštevaš koliko časa ostane koža gladka, oziroma koliko malo časa ostane gladka. Prednost je da ne boli, slabost pa da moraš ponoviti vse skupaj na nekaj dni. Če nimaš časa, da ti zrastejo dlake za epilacijo ali voskanje je sicer najboljša rešitev, a včasih je bolje malo počakati in boš imela gladko kožo dalj časa.

Voskanje je sicer bolj boleče, a zagotovo bolj učinkovito. Lahko se natreniraš sama (boli manj kot superman ko ga prvič narediš:)), a včasih v kozmetičnem salonu delo opravijo bolje kot ga same s kupljenimi trakovi. Poleg tega rabiš postopek ponoviti le na vsakih nekaj tednov, s časom se ta obdobja še podaljšajo. Moraš le počakati, da dlake zrastejo dovolj, da jih vosek lahko izpuli.

Epilacija je po mojem mnenju tudi super in v marsičem podobna voskanju. Če ne želiš vsak mesec v salon, hkrati pa se ne počutiš spretno s trakovi za voskanje, je nakup kvalitetnega epilatorja super naložba. Bolečina in čas med depilacijami sta podobna kot pri voskanju, učinek pa je prav tako odličen.

Laser je najdražja izmed naštetih opcij, hkrati je pa odlična naložba. Z dovolj tretmaji se lahko dlak znebiš (skoraj) za vedno. Kar se sploh ne sliši slabo. Na dolgi rok je ena laserska depilacija ena izmed najboljših izbir, moraš pa seveda imeti dovolj polno denarnico za stroške tretmajev.

 

 

Mademoisellka