Preden se začne (končno) lepše vreme, sem se odločila, da napišem malo o gibanju in vadbi na zraku. Vem, da je snežilo se par dni nazaj, a zdaj sem na dopustu in prvič po nekaj čaa sem preživela dva dni na soncu. Po tej dolgi zimi se mi to zdi ogromno. Pa se pred apartmajem imam zunaj fitnes na prostem in že komaj čakam, da bodo temperature ravno pravšnje za vadbo na zraku. Ne razumi me narobe, obožujem plesni studio in ples ob drogu, a zadnje čase se poskušam dodatno angažirati, da lahko na treningih hitreje in lažje napredujem. Lotevam se treningov z utezmi, se raztegujem, a manjka mi narave, gibanja na svežem zraku. Tako da že pridno zbiram ideje, kam se bom odpravila, ko bo vreme bolj prijazno in te bi rada delila tudi s tabo. Vsako gibanje namreč lahko pomaga pri določenih vajah na treningih, in lahko se zgodi, da se bo tvoja kondicija konstantno izboljševala, da boš lazje delala vaje za moč… Nasploh, da se bo tvoj trud poznal na večih podrocjih.

Za kondicijo lahko veliko naredijo srehodi, hoja v gore ali tek. Izberi tisto, kar je tebi ljubše, saj se bos tako bolj verjetno z veseljm gibala. Če si mi podobna, te morda sprehod po vedno istih poteh dolgočasi, zato zberi nekaj prijateljev, in odpravite se na izlet. Zapiši(te) si nekaj lokacij, ki bi jih radi obiskali, pa naj gre za kakšna mesta, kotičke v naravi, ali pa hribe in gore in na koncu leta boste zagotovo navdušeni nad vsemi kraji, ki ste jih obiskali. Če pa raje tečes, pa si postavi nekaj realističnih ciljev, ki te bodo spodbujali skozi celo leto.

Poglej si, če so v tvoji bližini kakšni zunanji fitnesi. Te so super, če nisi ravno dvoranski tip človeka in bi rajsi čas preživela na zraku. Lahko se odpraviš sama ali pa v skupinici, pazi le na pozorno sledenje navodilom, ki so napisana na vseh napravah. Na njih večinoma delaš z lastno težo, ker pa se moraš do njih še sprehoditi, te čaka super trening v naravi. Eden izmed takšnih je tudi na Mostecu, kjer boš našla tudi – drog! Tudi me smo se ze nekajkrat sprehodile do njih na naših letnih športnih dnevih. Ta lokacija je preprosto super za vse plesalke ob drogue, ki nikjer ne morejo s svoje kože :).

 

Mademoisellka