Pred kratkim sem ti že napisala nekaj stvari o Instagramu za plesalke ob drogu, zdaj pa je čas, da ti razložim še nekaj ”hashtagov”, ki jih lahko nenehno vidiš zraven fotografij. Nekateri so zelo razumljivi in jasni, spet drugi ti bodo vzeli nekaj časa, kot so na primer kakšne kratice. Glaven namen teh # (lojtric) je, da omogočajo lažje iskanje, brskanje, in razvrščanje celega kupa slik na Instagramu. Ko jih razumeš, jih lahko uporabiš za cel kup stvari – za motivacijo, za učenje novih gibov, za inspiracijo, ali pa da narediš svoj profil in tako pritegneš cel kup ljudi.

Na prvi kupček bom razvrstila tiste, ki nasploh združujejo plesalce in plesalke ob drogu, ki na tem socialnem omrežju objavljajo svoje fotografije in videe. To so npr. #poledancersofinstagram, #poledancersofig, #unitedbypole ali pa preprosto #poledance, #poledancer, #polefitness … Na takšnih se ti najbolj splača pobrskati, ko si radovedna, kaj vse objavljajo plesalke ob drogu po svetu, ali pa potrebuješ inspiracijo za novo koreografijo ali nove elemente.

In najdeš lahko cel kup novih elementov, Tako lahko Instagram uporabiš za iskanje gibov, ki jih mogoče še ne poznaš, ki bi se jih rada naučila, lahko najdeš nove povezave in različice elementov. Kot pa najbrž že veš, obstaja manjša terminološka zmeda in istemu elementu nekateri pripisujejo par različnih imen, ali pa eno ime zajema cel kup variacij. Seveda veliko plesalk tudi označuje elemente, ki jih izvaja na slikah in videih, zato jih boš lahko hitro našla – ne bodi pa presenečena, če boš našla čisto drugo variacijo, kot jo ti poznaš.

#polemotivation in #poledancemotivation sta tista ”hashtaga” po katerih pobrskaš, ko ti malo zmanjka volje, ali pa si le utrujena in se ti ne ljubi iti na trening. Ko vidiš kaj vse se lahko še naučiš, boš zagotovo polna motivacije in energije.

Eden najbolj uporabljenih #, ko pride do postave, pa je med plesalkami ob drogu zagotovo #sundaybumday. Sicer ni namenjen izključno plesalkam, a če malo pobrskaš po iskalniku, boš ugotovila, da so cel kup slik objavile plesalke ob drogu. Hkrati pa je še dodatna motivacija, da pridno delaš na treningu in poleg novih znanj in elementov pridobivaš še nove mišice in počasi tudi tvojo sanjsko postavo.

Za konec pa še ”hashtagi”, povezani z raznimi tekmovanji. Te so super, če imaš profil, namenjen plesu ob drogu, se želiš povezati s čim več ljudmi, pokazati kaj znaš in ja, tudi mogoče zmagati in dobiti nov dres ali par čevljev.

Si že prižgala telefon in odprla Instagram:)? Ne pozabi slediti tudi Instagramu Mademoisellk – tina_mademoiselleplesnistudio!

 

Mademoisellka