Zadnji mesec je bil vse prej kot sončen, marec pa tudi ni najbolj optimističen glede lepega vremena, če sodim po zadnjih dneh. Če si oseba, ki polni baterije na sonce, potem ti najbrž zadnje tedne manjka energije – tako kot meni. Zraven s sivimi dnevi pa pridejo tudi padci odpornosti, viroze, prehladi, ali pa se preprosto počutiš bolj utrujeno kot običajno. Zime kar noče biti konec in veselim se že dneva, ko se bom lahko odpravila na trening s kolesom (res ne bi tvegala, da me premrazi). Kako se torej spraviti na trening, ko zime kar noče biti konec (nasvete pa seveda lahko uporabiš tudi v boju s spomladansko utrujenostjo :)).

  1. Treninge si vedno zapiši na urnik. Zdajle ti morda manjka motivacije, ker se zaradi vremena težko spraviš iz hiše. Kasneje bodo na vrsto prišli popoldanski sprehodi po soncu, in poletne počitnice…vedno se bo našlo še kaj. Tako da izkoristi slabo vreme, ko mogoče še nimaš želje po preživljanju časa zunaj, za treninge v plesnem studiu.
  2. Najbrž si že opazila, da imaš po treningu lahko več energije, kot si je imela pred njim. Zato so treningi odlični v boju proti utrujenosti in ti lahko dan spremenijo na bolje. Namesto kot na obveznost, glej na njih kot sprostitev, ki jo pri polnih urnikih kar nujno potrebujemo.
  3. Klepet je tudi odlično zdravilo proti utrujenosti. Pridi na trening nekaj minut prej, poklepetaj s soplesalkami, pa tudi sproščeno vzdušje v plesni dvorani je včasih točno to, kar rabiš, da te nasmeji.
  4. Če treninge obiskuješ tudi za to, da bi pridobila mišice in na nek način izoblikovala telo, so zimski dnevi najboljši začetek za tvoje zadovoljstvo in rezultate poleti.
  5. Če pa sta tvoji glavni želji moč in gibčnost, pa delaj na tem tudi doma in zna se zgoditi, da boš lažje odšla na trening, in vsakih nekaj treningov opazovala očitno razliko.

 

Mademoisellka