V zadnjih letih se je ponudba kompletov za ples ob drogu neverjetno razrastla. V Sloveniji imamo nekaj kvalitetnih znamk, ki so znane med plesalkami ob drogu po celem svetu, prav tako pa se ponudba nasploh ves čas širi. Ko sem začela s treningi, sem oblekla kratke hlače in športni moderček, mislim, da sem poznala eno samo znamko, pri kateri bi si lahko naročila oblačila, ki so namenjena prav temu športu. Potem pa se je kar naenkrat začela ponudba širiti, in zalotila sem se že, kako kdaj kar odplavam ko brskam po vseh teh straneh in izbiram med naštetimi možnostmi. In ker je teh možnosti res ogromno, sem zbrala par nasvetov, kako najti tisti popolni kompletek.

Priporočam ti, da prvega preizkusiš.

Tako boš bolje videla, kakšni kroji ti pristajajo na telo, v katerih se bolje počutiš, kako se premikajo s tabo (ta del je sploh zelo pomemben). Nočeš kupiti hlačk, v katerih ti bo neudobno, ali topka, ki ne ostane na svojem mestu. Vsaka postava je namreč unikatna, in nekaj, kar izgleda dobro na eni, ne bo izgledalo tako dobro na drugi – in obratno. Zato vedno preizkusi vsaj prvi komplet in se ne zanašaj le na par slik in video, v katerem dres izgleda res super. Ko poznaš svoje mere pri eni znamki, lahko veliko lažje tudi naročiš, ko kaj potrebuješ

Preizkusi različne kroje.

Imaš raje hlače z visokim pasom ali nizkim? Te moti, če hlačke pokažejo tudi malo zadnjice, ali iščeš prav takšne? Podobno je tudi pri topih. Si želiš več opore? Kakšni izrezi ti pristajajo? Morda pa bi se na koncu najraje odločila kar za enodelen bodi, v katerem se počutiš odlično!

Potem so tu še materiali in dodatki.

Bi raje bolj osnoven komplet? So ti všeč trakci? Modra bleščice? So ti pomembnejše barve in vzorci? Kaj pa kakšne prosojne tkanine? Bi bolj športen material, bombaž ali žamet?

Kvaliteto postavi pred ceno.

Gre le za športno oblačilo, in ni prijetno, če koža ne diha, če te vse srbi… Pomembni so tudi kvalitetni šivi in kroji, saj boš komplet najbrž želela nositi dalj časa.

Kot vidiš, izbira nikakor ni lahka! Mislim, da sem opravičila vse ure, ki sem jih že porabila za brskanje po spletu :).

 

 

Mademoisellka