Si želiš v novem letu še izboljšati svoje plesne sposobnosti, izpopolniti že znane elemente in pridobiti moč za nove? Si se malo zataknila, pa ne več, kako naprej? Ali pa bi preprosto rada preizkusila, če bi bil majhen izziv koristen za tvoj napredek? Zate imam prav posebno nalogo za prvi mesec novega leta, pri kateri te seveda ne bo nihče nadzoroval ali ocenjeval, za disciplino boš odgovorna sama, kar pa je včasih še težje :). Torej, izzivam te, da v januarju vedno narediš enako število ponovitev na vsako stran, oziroma lahko tudi več ponovitev na slabo stran kot na dobro!

Saj veš, slabe strani se vse kar izogibamo, sploh ko se začenjamo učiti kakšnega elementa, kaj šele, da bi jih vključile v kakšno koreografijo. Ta izziv vzemi kot brco v rit, da začneš delati vsaj toliko na slabo stran, kot na dobro, lahko pa seveda še več, in tako zelo napreduješ v celoti, ne samo na eni strani. Pa še navadiš se delati na obe strani! Če boš pozorna, se bo to pridno delanje elementov na obe strani nadaljevalo tudi kasneje, čez kakšno leto pa si boš zelo hvaležna, saj bo vse toliko lažje!

Zakaj je tako pomembno, da vedno delaš vse na obe strani? Ampak res delaš, ne samo poskusiš in kar malo pozabiš na to, ko ne gre (dobro vemo, da vse delamo to :)). Zagotovo je zelo pomembna točka celosten razvoj mišic in gibčnosti. Ne samo, da bo tvoja postava videti bolj sorazmerna, tudi bolje se boš počutila v različnih elementih, bolj sposobno in bolj varno. Seveda bo ljubša stran vedno ljubša stran in skoraj zagotovo se boš želela fotografirati samo na boljši, ampak za celostno gibanje, funkcionalnost telesa in razvoj mišic boš največ naredila s pridnim treniranjem na obe strani.

Si torej za izziv :)?

 

Mademoisellka