Sem rekreativna športnica po duši. Ko se je ples ob drogu vse bolj začel uveljavljati kot športna disciplina v obliki vadbe, sem postajala vedno bolj pozorna nanj. Kar sem videla, me je fasciniralo. Zanimanje se je kar dolgo časa stopnjevalo in me štiri mesece nazaj končno pripeljalo do plesnega studia Mademoiselle.

Lokacija studia mi je ustrezala, drog je bil prost, urnik prilagodljiv – na voljo več terminov vadb. Pritegnil mi je tudi njihov moto »Sprejmi se”.

Prvi obisk me je navdušil. Prijazen, sproščen sprejem, super potek vadbe – razgiban, prav to, kar sem rabila.

V prostorih studia je čutiti pozitivno energijo. Počutim se domače, sprejeto, všeč mi je zasebnost. Inštruktorice se ti posvečajo, te motivirajo z raznimi zabavnimi komentarji, da ti element uspe čim bolje izvesti.

Prav navdušujoče in zanimivo mi je videti so-vaditeljice, ki so v naprednejših skupinah. So različnih starosti, različnih postav in velikosti, z različnimi športnimi in ne-športnimi izkušnjami in kaj vse naredijo. Ni važno, vsem uspe in to mi daje motivacijo, da bo tudi meni.

Treningi so mi zanimivi, kvalitetni, res nekaj več. Krepiš si celotno telo, delaš s svojo telesno težo, kar mi je všeč. Pridobiš na moči, gibčnosti, ravnovesju, eleganci. Premaguješ bolečino in s tem tudi samega sebe. Gre za trdo delo z zabavo in na koncu veseljem, ko ti končno uspe osvojiti še posebej zahtevne elemente. Po končani vadbi se počutim sproščeno, umirjeno, zadovoljno.

To, da treniram ples ob drogu, mi daje dodatno veselje in samozavest. Stremim k obvladovanju celotnega telesa, to mi je cilj in izziv. Komaj čakam, da osvojim elemente do te točke, da jih bom lahko spontano začela uporabljati v plesu. Imam občutek, da se bom takrat počutila povsem osvobojeno in ženstveno.