Moji začetki plesa ob drogu so se zgodili leta 2017 na dnevu odprtih vrat v studiu Mademoiselle. Ples ob drogu sem odkrila že kar nekaj let pred tem, kje drugje kot na internetu. Ko sem gledala neverjetno plesalko z lahkoto izvajati elemente kot bi bila z drogom eno, sem si rekla, da bom enkrat v prihodnosti to tudi sama poskusila. Ta misel je mirno spala v kotičku mojih možganov, dokler me nista prijateljici obvestili, da sta začeli obiskovati treninge plesa ob drogu v nekem »awesome« pole studiu. Ker sta Neža in Patricija naredili resnično dobro reklamo studiu Mademoiselle, sem se odločila, da poskusim še jaz in hkrati izpolnim še svojo najstniško željo.

S kakšnimi občutki sem zapustila dvorano po prvem treningu? Ne pretiravam, če rečem, da me je ples ob drogu res zasvojil! Začeli smo res počasi. Trenerka Tina je skozi lažje spine in vaje za moč pripravljala naše telo na težje elemente, ki potrebujejo nekaj moči in koordinacije. Vedno se bom spominjala svojega prvega obrata na glavo in kako ponosna sem bila nase, ko sem prvič naredila lep scorpio. V tistem trenutku, viseč na glavo, sem sicer mislila, da bo bolečina tista, ki se je bom za vedno spominjala. Vendar s časom bolečino odmisliš, modrice izginejo, koža se utrdi, občutek sreče, ko ti uspe nov element, pa se še poveča. Scorpiu je sledil prehod iz scorpia v gemini, potem jade nato allegra… Pri plesu ob drogu ti resnično ne more postati dolgčas, saj obstaja toliko različnih elementov in stilov, prav tako pa ima vsaka plesalka svoj slog. Tini bom vedno hvaležna za sokolje oko, brutalne vaje za moč in nepopustljivost pri temeljnih elementih, ki omogočijo nadaljnji napredek. V čast mi je bilo učiti se od Tjaše, ki je zares mojstrica vrtečega droga in gracioznosti. Trenutno me uči Lucija, najbolj odštekana od vseh (v dobrem smislu). Njene kombinacije elementov so tako izvirne, da se vprašaš, ali jih sploh lahko izvedeš, če nisi Lucija. Nekaj trenutkov (ali treningov) kasneje z njeno pomočjo in ščepcem vere v samo sebe kombinacijo elementov seveda izvedeš, občutek sreče pa je še toliko večji, uspela ti je namreč Lucijina nora kombinacija! Ples ob drugu torej še zdaleč ni monoton. Vsakega naslednjega treninga se veselim že, ko končam s prejšnjim, saj mi ta šport daje veliko mero kreativnosti, hkrati pa mi omogoča, da se popolnoma osredotočim na vadbo in odmislim ostale skrbi.

Neprecenljiva posledica plesa ob drogu (poleg izklesanega telesa seveda) je resnično »awesome« skupnost deklet, ki plešejo in poučujejo v Mademoiselle studiu. V studiu vlada mešanica girl power energije in solidarnosti, ki te vedno spravi v pogon in ti dvigne samozavest ter še tako slab dan spremeni v dobrega. Naj le še dodam, da sem si pred kratkim izpolnila še eno željo in kupila pleaserke (čevlje za ples ob drogu) in me torej čaka nov izziv – naučene kombinacije elementov zaplesati v petkah. Komaj čakam!