Na internetu sem zasledila vabilo k vpisu na tečaj, vendar pri drugemu studiu. Takrat sem se tudi odločila, da bi to poizkusila, brez da bi zares vedela, kaj to je. Obiskovala sem tečaje kakšna 2 meseca, pa mi zaradi neprilagojene vadbe nikakor ni postalo všeč in sem zaradi tega prenehala. Kakšno leto kasneje sem zasledila video zelo talentirane plesalke ob drogu. Nisem mogla verjeti, česa je človeško telo zmožno narediti, kakšno elegantno gibanje, kakšna moč,… prečudovito.

In tako sem se odločila, da poskusim še enkrat, v drugem studiu. Spomnim se dneva, kako sem prestrašena poklicala v Mademoiselle, javil se mi je prijazni glas. Tina, ki mi je vse razložila, kako kaj poteka, kaj rabim s seboj in da so treningi v decembru malo drugačni… brez vaj za moč… SUPER pridem! Zelo mi je bilo nerodno , ko sem stopila v dvorano, nisem vedela, kam bi se dala in joj, grozno, ogledala so povsod… In sledilo je ogrevanje, učenje koreografije in nato raztezanje. Čeprav so treningi skupinski, je vadba še vedno prilagojena osebi, kar me je držalo, da vztrajam. Bilo je super, minilo mi je tako hitro, da bi z veseljem ostala še dalj časa. In točno tako se počutim tudi zdaj, po dveh letih in pol, vendar veliko bolj samozavestna, z mišicami, ki jih še nikoli prej nisem videla. Preprosto sem se zaljubila v ta šport. Vsak trening je nov izziv, izziv iz moje cone udobja, vedno znova si dokazujem, da lahko, čeprav mi element, povezava ali koreografija na prvi pogled delujejo nemogoči in absolutno pretežki. Pri nekaterih elementih traja mesec dni, spet drugi mi uspejo še isto uro. In zdaj po dolgem času, sem si ponovno ogledala tisti video, ki me je tako fasciniral, da sem začela. Ogled je bil drugačen, to znam, tega še ne znam, to se zdaj učimo, to znam, waaaaw kako lepo je to naredila, tega še ne znam… Še malo, pa bom tudi jaz lahko naredila vse to. Komaj čakam ta dan!

Kar pa me znova in znova prepriča, da obiskujem Mademoiselle, je, da se z inštruktoricami in drugimi tečajnicami zelo dobro razumemo, se smejimo, tarnamo in se spodbujamo. Vedno, ko kateri končno uspe nek element, ki ga poskuša že cel mesec, se ne veseli samo ona, veselimo se vse. Katerakoli inštruktorica, ki vodi uro, se z nami zabava in veseli, je vedno na voljo, da ti pomaga narediti element tudi na slabši strani ali pa te samo potolaži, da bo element s časom nehal boleti. Mademoiselle ni samo studio, je družina prijaznih, sproščenih in ne obsojajočih ljudi. Odkar sem začela trenirati, sem prenehala tudi z nekaterimi slabimi navadami, saj si nadvse želim čim bolj napredovati v tem športu in kot oseba, ter dokazati sama sebi, da zmorem vse, kar si zadam.