Poletje je pravzaprav že tu! Dnevi so vroči, v zraku je tisto prijetno sproščeno vzdušje, dneve preživljamo zunaj, kdaj pa kdaj zaplavamo ob morju – nasploh je to čas leta, ki se ga v veliki večini veselimo. Ima pa tudi poseben vpliv na naše treninge, tako da se mi je zdelo najboljše, da te na nekatere stvari kar pripravim :)

  1. Potenje ti lahko pomaga pri oprijemu…ali pa ti ga popolnoma uniči. En dan se boš z lahkoto obdržala na drogu v najbolj nemogočih pozicijah, naslednji dan pa boš zdrsela dol že po prvi minuti treninga. Skozi celo leto so eni dnevi boljši, drugi pa spet slabši in poleti se to pozna še toliko bolj. Zato se pripravi na dni, ko ti potenje ne bo naklonjeno, in preizkusi različne vrste magnezija. Naredi malo raziskave, preizkusi druge pri prijateljici, in zagotovo boš našla magnezij, smolo, ali kakršen koli drugi grip, ki te bo obdržal na drogu.
  2. V vsem ti bo vroče. Tudi v tvojem najlahkotnejšem kompletku. Špago pa je tako lažje narediti v pajkicah! Namesto da načrtuješ, kaj bi oblekla, da ti ne bo vroče, rajši sprejmi to za dva ali tri mesece in vse bo lažje!
  3. Počitnice bodo po vsej verjetnosti super za tvojo raztegljivost. Včasih teden ali dva pavze dobro vplivata na nas, naše mišice se sprostijo in spočijejo, ter se tako tudi pripravijo na nove treninge. Lahko se zgodi, da bo tvoja špaga boljša, tvoj hrbet bolj gibčen, nasploh se boš počutila bolj raztegljivo, kot ”čigumi” :).
  4. Na dopustu začnemo tudi pogrešati treninge in se vrnemo nazaj v plesno dvorano z novim veseljem. Včasih moramo malo stran od naše rutine, da lahko na novo cenimo naš ritem življenja, prijetne trenutke na treningih, vse, kar naredimo tam za svoje telo.
  5. Lahko se zgodi, da boš spustila kakšen trening. Naj bo to zaradi dopusta, ali pa kakšnega izleta. Ne počuti se slabo, saj sem ti že prej omenila, kakšen super vpliv ima dopust na nas, in tudi treningov se boš lahko lotila z novim zagonom. Torej, dopust bo prej koristen za tvoje treninge, kot pa kaj drugega. Zato se sprosti in uživaj v poletju!

 

Mademoisellka