To je stavek, ki je uničil že toliko sanj, da bi ga morali prepovedati. Hkrati pa je vsaka od nas bila postavljena v situacijo, ko je to rekla, naglas ali potiho. Ampak…zakaj? Zakaj se postavimo v tako situacijo, preden nekaj sploh preizkusimo? Vedno se ta stavek pojavi pred neko novo stvarjo ali pa na njenem začetku, ko se nismo imele niti priložnosti naučiti in napredovati. In prav ta stavek mogoče tudi tebe zadržuje pred vpisom na treninge vadbe na drogu. Imam prav?

Tolikokrat sem že slišala ta znani stavek od ljudi, ki bi si želeli preizkusiti vadbo ob drogu, ampak pred tem zadržujejo sami sebe, saj jih skrbi neuspeh. Predsodkov je zdaj vedno manj, tudi studiev je vedno več, večina ostalih razlogov je premaganih, ta pa ostaja, saj je dvom vase veliko bolj zakoreninjen kot katerikoli predsodek. Znebimo pa se jih lahko le mi sami. Mislim, da strah pred nečem novim izvira tudi s tega, da nečesa ne poznamo, da nas je strah neznanega. Tako da te bom najprej informirala. :)

Torej, na začetku nihče ”nima pojma”. Pri čistih začetnikih ne more biti drugače. Ko začneš s treningi, boš videla, da gre enim boljše nekaj, drugim nekaj drugega, eni napredujejo počasi, drugi pa hitreje. Ampak – vsi napredujemo! Vsak v svojem tempu, včasih počasneje in včasih hitreje. Nihče ne dela allegre na prvem treningu in nihče se ne giblje graciozno, ko prvič spozna novega partnerja (drog, seveda! :)). Če bi bili vsi mojstri na prvem treningu, jih sploh ne bi potrebovali, vadba na drogu pa bi, po resnici povedano, postala dolgočasna. Zahtevnost je to, kar jo med drugim dela zanimivo, drugačno, tako, da pri njej vztrajaš.

Upam, da sem te prepričala, če pa imaš še vedno dvome, ti pa ne preostane drugega, kot da stvar preizkusiš na lastni koži! :)

 

Mademoisellka