Petke ja, petke ne? Sama jih zelo rada nosim, priznam pa, da me je kar malo stisnilo, ko sem pomislila, da bi plesala obuta v visoke pete. Običajno jih oblečem takrat, ko vem, da ne bom rabila veliko hoditi in se bom hitro lahko usedla, na drogu pa temu niti najmanj ni tako. Ples ob drogu v petkah vključuje veliko gibanja, hkrati pa še dovolj veliko mero gracioznosti, elegance in nasploh lepih elementov.

Zdaj pa je čas, da te potolažim. Sploh ni tako hudo:). Res je, da je gibanje drugačno, a z malo vaje ga lahko vse usvojimo. Samo upati si moraš, poskusiti in seveda ne pretiravati takoj ko obuješ petke. A vse smo se že znašle v tej koži, ne samo ob drogu ampak tudi, ko smo v mlajših letih prvič obule res visoke pete, se lomile na vsakem koraku in si govorile, da se vse da, če se hoče. Čisto isto velja tu, le da znamo že hoditi, samo nadgraditi moramo še do plesnih korakov.

Seveda pa petke niso obvezne. Upam, da se katera punca še ni prestrašila in ni obiskala treninga, ker je pričakovala petke. Treningi so bolj športno/plesni, petke so pa tista zadnja pika na i, do katere pridemo na katerih koreografijah, ki so preprosto narejene za petke…pa še tam niso obvezne. S plesom itak izražaš sebe – s petkami ali brez.

Za konec pa še nekaj o stereotipih glede petk pri plesu ob drogu. Ne, tudi če plešeš ob drogu v petkah to še ni striptiz. Veliko plesov se pleše v petkah – npr. mnogo standardnih in latinsko-ameriških plesov. Pri plesu ob drogu je tvoj soplesalec le malo bolj kovinski in na mestu. Gre se le za neke slike v glavah ljudi, ki se bojijo pogledati izven okvirja in pozabiti, da majhen delček zgodovine plesa še ne definira plesa ob celoti. Vse kar je važno, je da s plesom v celoti izražaš neka čustva, se sprostiš, počutiš dobro v svoji koži, pripoveduješ zgodbo… in če želi ta zgodba imeti petke, zakaj pa ne?

 

 

Mademoisellka