Najbrž si že veliko slišala o učinkih plesa ob drogu na telo. Z rednimi treningi postaneš bolj gibčna, močna, imaš več kondicije, nasploh tvoje telo fizično zmore več in dalj časa ko treniraš, več zmoreš in bolj si prepričana vase pri izvedbi bolj težkih elementov. Ples ob drogu pa nima nikakor le fizičnih koristi, temveč nate počasi začne vplivati na več načinov in ti lahko prinese pozitivne spremembe na več področij življenja. Pa tudi postane šport, ki si ga nikakor ne želiš zapustiti in treninge obiskuješ z veseljem, tudi kadar se ti najprej sploh ne da iti iz hiše :).

SAMOZAVEST

Ples ob drogu je šport, ki neverjetno vpliva na tvojo samozavest. Ne znam ti čisto točno povedati zakaj in kako, morda je kombinacija samega plesa, elementov, dejstva, da se navadiš biti oblečena v kratke hlače in top… Pa tudi dejstvo kaj vse zmoreš in koliko napreduješ iz treninga v trening nedvomno pomaga, da si bolj prepričana vase tudi na drugih področjih življenja.

STIK S TELESOM

Tudi tu je razlog najbrž oprava za ples ob drogu, saj svoje telo gledaš na vseh treningih točno takšno kot je in ga kot takšnega vedno bolj tudi sprejemaš. Spoznaš da je to tvoje telo, ga vzljubiš v dobrih in slabših dneh in ga ceniš zato ker je to tvoje telo.

ENERGIJA

Morda se sliši malo čudno, a treningi ti definitivno dajo več energije tudi na drugih področjih v življenju. Po treningu si seveda najprej ponavadi malo utrujena a nasploh se bo tvoja raven energije najbrž zvišala. Meni se je sploh poznalo pri dopoldanskih treningih – ko sem šla na trening že zjutraj, sem se dobro prebudila, razmigala, šla pod tuš in bila čez dan bolj produktivna kot običajno. Če imaš možnost kdaj obiskati kakšen dopoldanski trening, ti to zagotovo priporočam.

 

Mademoisellka