Na vsakem treningu potrebuješ nekatere osnovne pripomočke, nekateri pa se razlikujejo glede na stopnjo vadbe in gibe, ki jih tam izvajaš.

Prvi, mislim, da najnujnejši pripomoček, se ti bo mogoče zdel samoumeven. To je plastenka vode, ki pa je ne cenimo, dokler jo enkrat ne pozabimo doma. To se ti bo najbrž zgodilo samo enkrat, saj boš med treningom čisto prepogosto odšla do kopalnice in pila vodo z umivalnika. Brez vode pač ne gre.

Naslednja stvar, ki se mora nujno znajti v tvoji torbi, je brisača. Prav ti bo prišla predvsem na koncu treninga, da lahko z njo prekriješ blazino in s tem preprečiš, da bi se tvoje potenje preneslo na blazino, ki jo uporablja veliko tečajnic. Ni najbolj prijeten občutek, če si predstavljaš, koliko ljudi bi pustilo svoje potenje tam brez brisače.

Predvsem po nekaj mesecih vadbe bo pa tvoj nepogrešljiv pripomoček tudi magnezij. Vadbo zahtevnejših elementov si je težko predstavljati brez magnezija, naj bo v tekoči obliki, obliki praška ali pa si omisliš krpico, ki jo imenujemo ”grip”. Bistvo je, da preprečiš drsenje, ki se lahko pojavi pri nekaterih gibih ali preprosto zaradi potenja na treningih. Ko nimaš pretiranih skrbi in težav zaradi drsenja lahko tudi bolj kvalitetno treniraš in se počutiš bolj varno.

Zdaj pa k oblačilom. V njih se moraš počutiti udobno, tako da te med treningom ne motijo. Nekatere gibe brez težav izvedeš v pajkicah in majici, ogromno gibov pa zahteva oprijem, ki ga omogoča gola koža. Dalj kot treniraš, več bo takšnih elementov, ampak s časom raste tudi tvoja samozavest in se namesto na golo kožo in svoj izgled osredotočaš na izvedbo elementa in na navdušenje, ko ti določen element uspe. Za dober stik z drogom so tako najbolj priporočljive gole roke in noge, torej kratke hlače in majica s kratkimi rokavi ali naramnicami. Prav ti pride tudi športni nedrček ali kratek top, saj nekateri elementi, s katerimi se srečaš po nekaj mesecih treninga zahtevajo tudi gol trebuh, lahko pa seveda tudi le zavihaš majico ob izvedbi teh elementov. Mnogo plesalk pa se navduši tudi nad dresi, namenjenimi vadbi plesa on drogu.

Posebne obutve za trening ne potrebuješ, dovolj so nogavičke, ki jih zavihaš, lahko pa si omisliš tudi plesne copatke, ki pokrivajo sprednji del stopala.

Kaj pa pustiš doma, oziroma v garderobi? Nakit. Verižice, viseči uhani, zapestnice in prstani te lahko pri treningu zelo ovirajo, na čase so tudi nevarni. Že tako ali tako te pri drogu čaka nekaj modric, dodaten žulj na dlani, ker si pozabila sneti prstan pa je čist odveč.

In še zadnji nasvet se tiče losjonov, mleka in olja za telo, ter krem za roke. Uporaba na dan treninga ti poslabša oprijem in ti oteži trening, oziroma ti ga omeji na določene (beri: malo) elementov. Tudi uporaba losjona zvečer, če te čaka dopoldanski trening, ni ravno najboljša ideja.

Torej, to je kupček nasvetov, ki bo naredil tvoj trening boljši, bolj zabaven in učinkovit.

Mademoisellka