A to se da? :D Seveda se! Samo malo se moraš pozanimati prej in se dobro organizirati. Sploh če potuješ v kakšno večjo prestolnico, saj v teh običajno plesnih studiev ne primanjkuje. Na vikend dopusti najbrž ne boš imela časa stlačiti notri še enega treninga (razen če imaš v načrtu prav posebno trenerko, studio ali delavnico), v primeru, da se odpravljaš za teden dni ali več, pa bi se že dalo. Kako lahko torej malo pomigaš in zaplešeš okoli droga tudi na dopustu?

Prvi korak je iskanje studia ali delavnice, ki bi ti ustrezala. Povprašaj na družabnih omrežjih. Facebook skupine so neprecenljiva zakladnica idej, plesalke ob drogu se združujemo tudi v večje, kjer najdeš plesalke s celega sveta. Veliko objav je na temo priporočil studiev, tako da lahko malo pobrskaš po starih, ali pa kar pogumno postaviš vprašanje. Lahko si tudi bolj specifična, poveš na kateri stopnji si, se usmerjaš bolj v športni ples ob drogu, exotic, sodobni ples, ali se le prepustiš nasvetom in preizkusiš nekaj čisto novega.

Ko najdeš studio, preglej urnik, ga primerjaj s svojimi načrti in nujno kontaktiraj studio, če sploh imajo možnost enkratnega obiska. Ker stopnje po svetu niso standardizirane oz. se malo razlikujejo od države do države, opiši svoje znanje in se pozanimaj, kateri tečaji ali delavnice bi bili primerni zate. Najdi res nekaj zanimivega, kar boš z veseljem obiskala pred ogledom kakšne galerije. Če imaš namen veliko raziskovati peš, obišči kakšen trening bolj na začetku dopusta, ko tvoje noge še ne bodo utrujene. Če imaš v mislih ležanje na plaži, potem pa te težave nimaš :). Na takšnem bolj ”ležernem” dopustu, priznam, bi obiskovala treninge z veseljem vsak dan!
Ja, z mislimi sem že čisto pri poletju in prijetnih oddihih! Mislim, da bom po pridni sezoni dopustniške dneve preležala, treninge pa bom prestavila na čas, ko sem doma…a kaj, ko vem, da jih bom med oddihom začela pogrešati! :D

 

Mademoisellka