Zagotovo si že zavrnila kakšno povabilo na pijačo ali zabavo, ker si imela takrat na urniku že trening in bi ti bilo prehudo izpustiti to uro v studiu. Druženje se lahko prestavi, trening ne! Kako pa ohraniti neko zdravo razmerje med druženjem s prijatelji in med treningi pa je včasih kar težavno, sploh če imaš treninge večkrat na teden, ali pa zraven še hodiš skoraj vsak dan v fitnes, na kakšno vadbo ali pa na tek v naravo. Takrat pa kar hitro pride do usklajevanja urnikov in ugotavljanja, ali boš še pravi čas lahko nazaj, skočila pod tuš in se šla družit s prijatelji. Sploh zdaj, ko so dnevi daljši ter toplejši in je večere vedno bolj prijetno preživljati zunaj.

Najlažje je seveda, ko tvoja družba to razume in imajo pravzaprav vsi kdaj pa kdaj takšne ali pa drugačne obveznosti. Res se je treba prilagajati, a ponavadi so ljudje z veliko obveznostmi tega že navajeni. Prav tako pa spodbuda vedno pride prav in podpora prijateljev je tisto, kar nas včasih pripravi, da se še bolj potrudimo, tudi če sploh ne trenirajo istega športa. V takšnem okolju je najlažje ohranjati ravnovesje med družabnim življenjem in treningu, saj se bo vedno lahko našla neka rešitev in čas – če ne ravno ta dan pa en drug.

Težava pa se pojavi, če se tvoja družba že počuti malo zanemarjeno, saj poleg šole/faksa/službe nimaš vedno ravno največ prostega časa in seveda rabiš tudi malo jesti in spati:). Takrat je res pomembno, da razložiš zakaj ti sploh treningi pomenijo toliko in zakaj jih ne maraš izpuščati z urnika. Včasih že to lahko reši vse težave in ni več nobenih problemov. Lahko pa prijatelje tudi povabiš s sabo na trening. Ti so vedno najbolj zabavni v družbi. Če imaš drog doma, lahko tudi prirediš kakšno manjšo trening/zabavo. Spomni se, kako si se ti počutila na prvem treningu. Morda še koga isto navdušiš in potem ti razumevanje sploh ne uide:).

Ob vseh treningih pa res ne smeš zanemariti malo sprostitve kdaj pa kdaj. Če si spočita namreč najlažje ohranjaš ravnotežje med vsemi obveznostmi in ljudmi, ki jih imaš in s katerimi rada preživljaš čas. Najpomembnejše je, da počneš to, kar želiš, tudi če kdaj to pomeni, da izpustiš pijačo ob Ljubljanici, ali pa kakšen trening, ko res rabiš malo odmora.

 

 

Mademoisellka