S tem mislim predvsem formo za ples ob drogu, torej ohranjanje gibčnosti, moči, ritmičnosti in vsega kar potrebujemo pri našem treningu. Mnogi studii so čez poletje zaprti za krajši čas pred začetkom nove sezone, tudi me pa odidemo na daljše ali krajše dopuste kjer je naš glavni namen največkrat počitek. Saj ne, da je s tem kaj narobe, naše telo ga od časa do časa potrebuje in nam zelo koristi, dvo- ali trimesečni počitek stran od droga pa vsaj meni ne diši preveč.

Katere so torej naše možnosti, če se ne želimo s plesom ob drogu le pripraviti na poletje, temveč se z njim ukvarjati tudi skozi bolj vroče in sončne dni?
Prva opcija je primerna za vse srečnice z drogom doma, saj je tako naš najpomembnejši pripomoček vedno na voljo. Lahko ponavljaš gibe, ki si se jih naučila skozi leto, preizkušaš nove kombinacije, sestavljaš koreografije in se naučiš česa novega. Priporočam ti, da si sestaviš okviren urnik vadbe, saj tako preprečiš svoji lenobi, da bi ti bila v napoto in si med vsemi opravki lažje vzameš čas tudi za vadbo.
Nekateri studii ponujajo tečaje tudi skozi poletje, kar je ena najboljših rešitev za pripravo na novo sezono. Z rednimi tečaji vsak teden in določeno uro najbolj napreduješ tudi skozi poletne mesece in zagotovo ne boš zamenjala treninga za pijačo na soncu. Pobrskaj, kateri studii so ti na voljo tudi v poletnih mesecih, če pa odhajaš na daljši dopust pa lahko tudi preveriš, ali kateri studii tam ponujajo odprte tečaje. Tudi en ali dva treninga na mesec sta dosti bolje kot nič.

Poletje je tudi čas za ”pole camps” – kampe za ples ob drogu, kjer na nekaj dnevnih ali tedenskih delavnicah plesalke izpopolnjujemo svoje znanje ob pomoči svetovno priznanih plesalk in trenerk. Te kampi so si med sabo zelo različni in ponujajo širok spekter vadb, nekateri vključujejo namestitev, drugi ne, tako da se najde nekaj primernega za vsakega. Nekateri se osredotočajo le na ples ob drogu in delavnice, povezane z njim, drugi pa vključujejo razne športne vadbe, od zumbe do joge.

Hkrati pa so topli in sončni poletni dnevi nasploh primerni za ohranjanje kondicije na mnoge načine: sprehodi v naravi, tek, joga v parku, plavanje, kolesarjenje … opcij je ogromno. Sama bom toplejše dni zagotovo izkoristila za kakšen tek v naravi, kljub temu pa bom skrbela, da ne bom zanemarila droga in z veseljem izkoristila vse tri zgoraj naštete opcije.

 

Mademoisellka