Kljub temu, da vsi potrebujemo počitnice, in da naše telo zagotovo potrebuje počitek po napornih treningih, se klasični dvotedenski dopust brez treningov sliši kar malo strašljivo. Sicer lahko splezaš na kakšen prometni znak, a kaj ko grip ni enako dober kot v studiu. Razen v primeru, da v okolici svojega dopustovanja najdeš kakšen studio in obiščeš trening, konkreten trening ob drogu ne pride v poštev. Imaš pa veliko drugih načinov, da ostaneš v formi in prideš nazaj tako spočita kot razgibana.

Veliko lahko prispeva že sama hoja. Naj gre za ogledovanje znamenitosti ali hojo ob morju, redni sprehodi ti bodo pomagali, da boš razgibala svoje telo. Lahko si tudi zadaš cilj, kot je npr. 10 000 korakov na dan in se mu poskušaš vsak dan čim bolj približati (ali preseči). Podobno ti lahko pomaga tudi kolesarjenje. Ne pozabi pa na kremo za sončenje in se izogni najbolj vročim delom dneva.

Kadar imaš čas, se lahko tudi lotiš vaj za moč in raztegovanja. Najprej se ogreješ, nato pa lahko sledijo trebušnjaki, skletce, vaje za rit, raztegovanje hrbta, špage…na čemerkoli bi želela delati. Dovolj je že kakšnih 20 minut in verjemi, da se boš polutila odlično.

Če si na dopustu na morju, potem zagotovo pride v poštev plavanje, ki je odlična vadba za celotno telo in se je lahko lotiš skoraj vsak dan. Mogoče se naučiš še kakšnega novega stila plavanja, dosežeš kakšen cilj (npr. plavaš nek določen čas ali preplavaš razdaljo).

Mogoče pa boš kje tudi naletela na zunanji fitnes, kjer se lahko razgibaš na preprostih napravah. Neke hude obtežitve sicer nimajo, a se na njih vseeno lahko zelo dobro razmigaš in tudi zadihaš.

Vse te nasvete je seveda za vas preizkusila tudi Mademoisellka in se vrnila z dopusta brez občutka, da je dva tedna le preležala na plaži:).

 

Mademoisellka