Vsak šport vpliva na tvoje telo na različen način, saj se tudi mišice, ki jih uporabljaš pri različnih športih, razlikujejo. Spet eni dajejo več poudarka na kardio vadbi, na kondiciji, spet drugi na moči in posledično se telo tudi oblikuje drugače. Mišice, moč in raztegljivost se vedno bolj prilagajajo, tako da se telo razvije čim bolj optimalno glede na vrsto športa. Spremembe so še bolj očitne, če se s športom ukvarjaš od mladih let, prav tako pa še danes hitro prepoznaš bivšo gimnastičarko, baletko, plavalca itd. Ko odrastemo, se naše telo sicer ne razvija več na tako intenziven način, kljub temu pa ples ob drogu s časom prinese nekatere očitne spremembe, za katere se nam včasih zdi, da so se zgodile kar čez noč.

Prva in najbolj očitna so seveda: MIŠICE! Ne glede na tvoj tip postave si (ali boš) zagotovo opazila, da je tvoje telo bolj utrjeno, sama pa se počutiš močnejša. Najbolj očitne so roke in ramena, pojavijo se mišice, za katere prej sploh ne veš, da so tam. Pri plesu ob drogu roke neprestano delajo, držijo telo, da ne padeš z droga in tako sploh nimaš občutka, da delaš kakšne posebne vaje za roke … potem pa se kar naenkrat zbudiš z definiranimi rokami in rameni, ter ugotoviš da je tvoja najljubša jakna malo tesna čez ramena. Seveda pa se mišice razvijejo skozi cel trup in telo. Kmalu opaziš mišičast hrbet, trebuh in zadnjico, da o nogah sploh ne govorim. Ne glede na vse se včasih držiš droga samo z njimi. Te spremembe se pojavijo pri vsaki osebi drugače, pri nekaterih takoj, pri drugih postopoma. Vsekakor pa sprememb ne ocenjuj po tehtnici, saj imajo mišice svojo težo in se osredotoči le na svoje počutje. Lahko se zgodi, da boš tudi pridobila na teži, hkrati pa se počutila bolj vitko in utrjeno, nekatere plesalke celo najprej shujšajo, nato pa pridobijo na teži zaradi mišične mase. Važno je torej predvsem tvoje dobro počutje.

Druge spremembe pa se pojavijo na koži. Da se lahko droga držiš z vsemi možnimi deli telesa s čim manj bolečine, se mora koža utrditi. Potem so tu še modrice, žulji in praske, ki so sicer manj prijeten del, a jih s časom kar sprejmemo kot del našega truda. Modric je vedno manj s ponovitvami določenega elementa, seveda pa se lahko spet pojavijo takoj ko se učiš kaj novega in neznanega telesu.
Ples ob drogu spremeni naše telo na poseben način, tako kot vsak šport. Kar bi pa rada izpostavila je, da pri plesu ob drogu resnično dela celo telo in zato so spremembe vidne na celotnem telesu. Predvsem pa vpliva tudi na našo samozavest, in zato se v svoji koži počutimo še toliko bolje.

 

 

Mademoisellka

 

 

Viri:

https://cleosrocknpole.com/blog/-unique-changes-that-happen-to-a-pole-body http://www.badkitty.com/news/body-changes_pole/
https://irmingardpolefitness.com/2014/02/14/how-pole-dancing-has-changed-my-body/