Trajnostno življenje posega v vse kotičke našega življenja in če si plesalka ob drogu, si morda že pomislila, kako se lahko kakšne stvari lotiš okolju prijazno. Ravno danes sem razmišljala, kaj naj naredim s kratkimi hlačkami, ki sem jih ponesreči vrgla v sušilca in tako čisto uničila vzorec (od takrat naprej rajši perem vse za ples ob drogu kar na roke :D). Nočem, da le ležijo v omari, tako da bi jih lahko podarila naprej, ali pa jih malo pobarvala, prešila in tako naredila spet uporabne…skratka rada bi, da spet obiščejo kakšen trening, pa naj jih imam oblečena jaz ali kdo drug. Tako sem začela razmišljati, kako bi lahko ”plesala ob drogu okolju prijazno” :).

Prvi korak so seveda oblačila. Kar ne nosiš več, kar ti je postalo premajhno ali preveliko…prodaj ali podari naprej, seveda odvisno od stanja oblačil in namena. Če si na kakšen kos oblačila za ples ob drogu res navezana, ga lahko z malo ustvarjanja prirediš in uporabljaš še naprej, morda rabiš samo popraviti velikost, prešiti uničene dele…vse se da, samo ne vrzi vsega v smeti. Imam še eno rešitev za nogavice brez para, ki se ti nabirajo v predalu – uporabi jih za treninge! Z različnimi nogavicami si namreč lahko pomagaš, ko si obrnjena na glavo in se ti niti malo ne sanja, katera noga je leva in katera desna :D. No, vsaj meni se to pogosto dogaja in se rešujem s pomočjo ”nogavičnega trika”!

Ne glede na to, kakšen grip uporabljaš – uporabi ga do konca, če ti ne ustreza, pa ga prodaj ali podari dalje nekomu, ki mu. ”Gripov” je namreč več vrst, rešujejo različne težave, od presuhe kože pozimi do preveč potnih rok, tako da dobro razmisli, v čem leži tvoja težava, zakaj tvoj drog drsi in s katerim pripomočkom lahko to rešiš. Pred nakupom preizkusi pri soplesalkah par različnih in se tako odloči za tistega, ki je zate najprimernejši. In pazi, da se ti tekoč magnezij ne posuši! :)

Imaš tudi ti kakšen trik glede pripomočkov za ples ob drogu?

 

Mademoisellka