Pravimo, da so prijatelji družina, ki jo izberemo sami. Zato nam mnenje bližnjih prijateljev pomeni enako kot mnenje naše družine. Želimo si njihove podpore, razumevanja, z njimi preživimo veliko časa in jim povemo vse o naših prigodah. Pred njimi nimamo želje ničesar skrivati in smo prepričani, da nas bodo sprejeli in podprli ne glede na vse. Res pa je tudi, da izhajamo iz različnih okolij, imamo različne izkušnje in njihov odziv zato niso vedno takšni, kot bi si želeli.

S prijatelji sem vedno neposredna in nisem nikoli kaj preveč razmišljala komu povedati, da plešem ob drogu oziroma da bi kdaj kakšno stvar zadržala zase. Na mojo srečo so tudi vsi moji bližnji prijatelji takšni. Malo me je vedno skrbelo, da bi komu postalo nerodno ali neprijetno zaradi nekaterih stereotipov v naši družbi, potem pa bi seveda sledila razlaga kako ples ob drogu sploh ni striptiz, da ne plešejo samo (pre)samozavestne suhice in da ne mislim delati v nočnem baru. Pred prijatelji pač nič ne skrivamo, kaj pa storimo, ko imamo občutek, da ne smemo biti tako neposredni kot običajno?

Moje izkušnje so na srečo dobre. Nikoli nisem dobila kakšnih čudnih pogledov od prijateljev, tako z ženske kot moške strani, mojim modricam se bolj kot ne samo še smejejo. Par prijateljic sem celo spravila na obisk tečaja, prav tako pa sem tam spoznala cel kup super ljudi. Kljub temu pa sem imela vedno pripravljen plan B, če stvari ne bi šle ravno po mojih pričakovanjih – kakšen video v bolj sodobni ali pa modern plesni tehniki (priporočam Marion Crampe – Angels, poglej si ga tudi sama, saj je res čudovit:)) ali pa s pole sport/fitness tekmovanj, izpostavi število ljudi, ki se jih ukvarja s tem športom in kako jih je vedno več zaradi dobrih učinkov na telo, povabi na trening, tako vsak lahko vidi, koliko moči in gibčnosti pridobiš in tudi potrebuješ za nekatere gibe. Ne rabiš obrambne drže, samo pokaži, kako zanimiv je naš svet in tako boš dosegla največ, kot lahko. Mogoče boš pridobila še eno dobro prijateljico na sosednjem drogu.

 

 

Mademoisellka