Pravzaprav, kako povedati komurkoli, da plešeš ob drogu? Nekaterim je to lažje, drugim težje, veliko pa je odvisno tudi od osebe, ki ji želimo to povedati in razloga, zaradi katerega želimo, da oseba izve za naš najljubši način preživljanja prostega časa. Veliko sem že pisala o splošnem rušenju stereotipov, kako pa pristopimo k njim, ko gre za osebe, ki so nam blizu. Seveda se velikokrat zgodi, da oseba deli naše navdušenje in so bile skrbi odveč, lahko se pa zgodi, da bomo morale tudi njim razložiti par stvari in da se nimamo nobenega namena zaposliti v striptiz baru.

Ker je to situacija, s katero se vsaka od nas sooči slej ali prej, ti bo zagotovo prišel prav kakšen nasvet ali izkušnja druge soplesalke. Meni se je zdelo zelo težko povedati starim staršem. Ne zato, ker bi bili pretirano konservativni, ravno nasprotno, a je med nami še vedno kar velika generacijska prepreka, odrasli smo v drugačnem svetu, z drugimi izkušnjami in, vsaj moji stari starši, ne uporabljajo računalnika, ne gledajo Youtube videov in ne uporabljajo Facebooka ali Instagrama. Ples ob drogu so videli parkrat na televiziji, na kakšnem šovu talentov ali v novicah, to pa je to. In seveda ne morejo o njem vedeti toliko kot me, ki smo že pogledale cel kup videov. Želimo si pa tudi njihovo podporo, še posebej, če nameravamo kdaj nastopati ali tekmovati.

Moji stari starši se s plesom ob drogu niso kaj preveč ukvarjali. Vedeli so da plešem, a se niso preveč poglabljali v zadevo, saj so mislili, da me bo kmalu minilo. No, kasneje se je izkazalo, da me ne bo minilo in ko sem kupila svoj drog, mi je babica odstopila sobo, ki jo je uporabljala bolj kot ne za shranjevanje stvari ali pa kot sobo za goste, ko so prišli na obisk kakšni sorodniki s tujine. Kmalu se je pokazal drug problem, kot sem pričakovala. Ni se ukvarjala s kakšnimi stereotipi, kaj bodo rekli sosedje ali kaj takega, temveč so jo bolj prestrašili bolj akrobatski elementi. S tem mislim že samo obračanje na glavo. Namesto da bi ji rabila razložiti, da ples ob drogu ni striptiz, sem ji razložila, da delam le elemente, pri katerih se počutim varno in da ne bom kar pristala na tleh. Da pazim nase in da se mi ne bo nič zgodilo. Ker v več kot pol leta, odkar imam drog, še nisem padla na tla, je končno mirna in je ne skrbi več (toliko). Če smo iskreni bo nekatere ljudi vedno skrbelo za nas.

 

Torej, dve glavni točki:

1. Pripravi posnetke, vsi stari starši ne uporabljajo računalnika
2. Bodi pripravljena tudi na kakšna druga vprašanja, stereotipi niso vedno največji problem in pogovor bo lahko stekel tudi na kakšno drugo temo.

 

Kaj pa starši, prijatelji, sodelavci, fantje, partnerji… to pa še vse pride na vrsto kmalu:)

 

 

Mademoisellka

 

 

Vir slike:

http://www.memecenter.com/fun/126706/Pole-dancing-Level-Old