Vsak letni čas prinese svojo vrsto lenobe in izgovorov, zakaj se nam ne da od doma na trening. Spomladi nas toplejši dnevi vabijo na preživljanje popoldnevov na kavicah in izletih, poleti se odpravljamo na dopuste, pozimi je čisto premrzlo, da bi se odpravile ven, jesen pa je ravno tisto prehodno obdobje med poletnim počitkom in zimskim mrazom, ko se sicer najlažje lotimo novih stvari, se oprimemo novih navad in z začetkom sezone v plesnih studiih in fitnesih vpišemo na nove tečaje. A ko bi le vse bilo tako preprosto :). Tudi jeseni se ne moremo izogniti lenobi, ki nas vedno znova poišče.

In včasih nas obišče že na začetku, ko se želimo vpisati na tečaj. Začetno motivacijo premagajo prelaganje vpisa, večni ”saj bom že jutri” in drugi izgovori. Začetki so vedno težki in preden naredimo iz nečesa navado, preteče kar nekaj časa. Tako da se vedno vpiši, ko te prevzame začetna motivacija, ki bo minila, če ne obiščeš tečaja in sploh spoznaš športa. Tako se namreč ne moreš v celoti navdušiti in začetne motivacije spremeniti v dejansko stalno ljubezen do športa.

Z rednimi treningi pa dobivaš vedno več motivacije, saj se soočaš z vedno novimi izzivi, ki preprečijo, da bi se začela dolgočasiti. Novi uspehi te prepričajo, da je treninge vredno obiskovati tudi ob tistih dneh, ko bi le ležala na kavču. Še več, po treningu se boš zagotovo počutila bolje, imela več energije in bila zadovoljna, da si se odpravila od doma in malo razmigala. Torej, ko te naslednjič pograbi lenoba, razmisli. Se res slabo počutiš, si prehlajena ali bolna, in bi ti počitek res koristil, ali so te utrudile vsakodnevne obveznosti, menjava letnih časov in zoprna ohladitev? V drugem primeru bo trening točno to, kar potrebuješ, da se napolniš z energijo!

 

Mademoisellka