Vem, vem, vsi imamo že dosti te korone, COVID-19, kakor koli že. :) Za kratek čas nam je ta bolezen preprečila druženja, treninge, še danes pa ima vpliv na naš vsakdan in posledično tudi vadbo na drogu. Ker se tu res ne bi rada spuščala v ukrepe, takšna in drugačna mnenja, bi ti raje predstavila, česa vsega smo se med tem časom naučili in kako lahko te spremembe izkoristiš sebi v prid.

Najbrž si že opazila, da se je na spletnih straneh, Instagramu, Zoomu in drugih omrežjih pojavilo cel kup različnih tečajev. Kljub temu, da ti ne morejo nadomestiti treningov v živo, pa so odlična dodatna vadba, s katero lahko poglobiš neko zvrst vadbe na drogu, določene elemente ali pa se naučiš novih koreografij. Velikokrat pravimo, da nas družbena omrežja med sabo ločujejo, v tem primeru pa se je izkazalo, da nas lahko tudi zbližujejo.

Druga stvar, na katero smo še zdaj pozorni, je naše počutje. Če si prej na treninge hodila prehlajena, s kakšno virozico, nasploh slabšega počutja, zdaj obvezno ostaneš doma. Ne samo, da tako ne širiš bolezni, tudi hitreje se pozdraviš, če daš svojemu telesu čas, da se spočije. In menim, da je to nekaj, kar moramo zagotovo obdržati v navadi.

Zagotovo pa zdaj bolj cenimo vse stike, ves trud, ki ga vlagamo v treninge me same, in ki ga vlagajo trenerke v naš napredek. Treningi vadbe na drogu niso več nekaj samoumevnega, kar nas čaka vsak dam, temveč nekaj, kar nam polepša dan.

 

Mademoisellka