Ko treningi plesa ob drogu postanejo del tvojega vsakdana, in si želiš, da bi to počela vsak dan, pa ne samo kakšno uro, temveč še dosti več časa, hkrati pa si želiš delati na svojem znanju in ga podajati naprej, je mogoče čas, da razmisliš o karieri, povezani s plesom ob drogu. Morda za dodaten zaslužek, morda pa prav za poklic. To seveda ni ravno klasična poklicna pot, služba ki traja od 8h-4h, a lahko je prav to, kar ti najbolj ustreza. Vsekakor ni lahka poklicna pot, morda pa ravno prava zate. Možnosti so sicer različne, se pa velikokrat med sabo povezujejo – lahko učiš, nastopaš, tekmuješ…Največkrat pa vse to. To seveda pomeni, da boš velikokrat učila, nastopala in tekmovala v popoldanskih in večernih urah, seveda pa pri tem imela tudi čas za svoje treninge, izdelavo koreografij, tudi kakšno delavnico. Če ples ob drogu že tako ali tako zavzema velik del tvojega življenja, se ti najbrž ne zdi težko žrtvovati tega časa in če v tem uživaš boš zagotovo bila zadovoljna s takšnim urnikom.

Pomisliti pa moraš tudi, ali znaš biti poleg odlične plesalke tudi super trenerka. Ni namreč vse le v tem, da ti pokažeš in odlično izvedeš nek gib. Moraš ga razdeliti na prafaktorje, razložiti kateri deli telesa so ključni za izvedbo, s katerimi deli telesa se prijeti ali prilepiti na drog … to pa seveda ni vse. V elementih drugih moraš najti napake, ki jim onemogočajo izvedbo, jih podpirati, iskati vmesne poti, se zavedati omejitev, biti tudi potrpežljiva in nasmejana, hkrati pa spodbudna, kadar nekaj še ne gre. Trening moraš tudi pripraviti, sestaviti ogrevanje in ga na vsake toliko spremeniti, prilagoditi vaje za moč in raztegovanje vsaki skupini… kar ti pa vzame več časa kot sam trening, ki ga izpelješ. Če pomisliš, da imaš vsako popoldne nekaj takšnih treningov zapovrstjo in ti je ta ideja všeč, potem si na pravi poti.

Zakaj pa sem se sploh lotila te teme? No, Mademoiselle plesni studio išče punco za samostojno vodenje treningov v novi sezoni! Super ekipa in družba zagotovljena! Več informacij lahko izveš na naslovu: orionplus.tinaperko@gmail.com.

 

Mademoisellka