Zakaj koreografija? Vseh elementov se seveda ne učimo le za to, da smo jih sposobne narediti, in vseh kombinacij ne vadimo le zaradi treniranja moči, ampak zato, da se naučimo elemente tudi lepo povezovati. Floorwork ni del naših treningov zato, da si malo odpočijemo od droga in spočijemo naše mišice, temveč da znamo ustvarjati lepe prehode med elementi in dodati kakšen plesni vložek. Torej, razmišljaš da bi se lotila sestavljanja kakšne koreografije? Za nastop ali preprosto sama zase?

Najprej izberi stil. Lahko jih preizkusiš tudi več, preden se odločiš za trenutnega. Mogoče ti bolj leži exotic pole, ali pa si razpoložena za sodobni ples. Petke ali bosa? Čustveno, zabavno, seksi? Možnosti je ogromno.

Nato sledi pesem. Takšna, ki paše na stil, ki jo že nasploh obožuješ in se je ob večkratnem poslušanju nikakor ne boš naveličala. Si jo izbrala? Gremo na naslednji korak!

Sedaj sledi sestavljanje koreografije. Zavedaj se, da ne boš mogla pokazati najtežjih elementov, ki si se jih ravno naučila in bi jih rabila še malo izpiliti. Drži se tistih, ki jih lahko povezuješ v kombinacije, ki so ti domači in ki jih boš lahko elegantno izpeljala. Pomisli tudi na prehode, plesne elemente, ki jih želiš vključiti. Opazuj linije v ogledalu, odkrij raznorazne oblike…

Ko že nekaj sestaviš, se posnemi. Odkrila boš cel kup stvari, kaj izgleda dobro, kaj malo manj, kaj moraš izboljšati in na kaj moraš biti pozorna. Posnetek lahko tudi pokažeš komu drugemu in tako boš dobila še en dodaten vpogled, ki ti bo pokazal kaj, na kar sama sploh nisi pomislila.

Stvar na koncu še dobro izpiliš in…tu je tvoja nova koreografija. Lahko se posnameš, objaviš, zaplešeš pred publiko ali sama zase, jo uporabljaš kot del domačih treningov… Kot si najbolj sama želiš!

 

 

Mademoisellka