Si se opogumila in vpisala na začetni tečaj plesa ob drogu? Ali pa razmišljaš o obisku dneva odprtih vrat in vpisu kar tam, po opravljenem ”prvem vtisu”? Kaj te čaka na prvi uri in kako pripraviti športno torbo? Kaj naj sploh oblečeš? Kar kopalke, kratke hlače, pajkice? Te skrbi, da bi se osramotila?

Naj te najprej pomirim, da se zadnje zagotovo ne bo zgodilo :)! Glede vseh ostalih vprašanj, pa ti lahko podam nekaj koristnih nasvetov, s katerimi bo tvoja prva ura plesa ob drogu potekala bolj tekoče, sproščeno in prijetno. Kakšna modrica ti na začetku najbrž ne uide, a kot boš videla, to kar pride zraven v paketu treningov plesa ob drogu.

Torej, kaj vse moraš imeti s sabo na prvi uri? Glede oblačil bi ti svetovala, da se obleci v udobne stvari, v katerih te ne bo skrbelo, da bi kaj ”padlo ven”. Ker kratkih hlač in topov, namenjenih prav takšnim športom najbrž še nimaš, ti bo najlažje v športnem nedrčku in kratkih hlačah, čez pa seveda lahko oblečeš še majico (najboljše oprijeto, saj si tako lahko pozorna na držo telesa) in pajkice (kolena ti bodo ob ogrevanju hvaležna). Ne pozabi tudi na nogavičke, ki ravno prav drsijo, saj se boš tako lažje lotila piruet in podobnih osnovnih trikov.

V športno torbo spakiraj tudi brisačo (kadar jo pozabiš, si jo lahko izposodiš za 50 centov pri sprejemnem pultu), plastenko (najboljše takšno za večkratno uporabo), elastiko za lase, deodorant, in še kaj za preobleči, saj se bo po prvih treningih zagotovo zelo potila. Kasneje bo tvoja torba zagotovo bolj polna, saj boš s sabo nosila še magnezij, občasno tudi petke, morda tudi smolo (zakaj, boš videla že po nekaj treningih :)). S sabo lahko prineseš tudi blokec za zapisovanje novih trikov in ciljev, ter mobitel, če bi želela kaj posneti in tako popravljati samo sebe, brez da te pri tem moti ogledalo, ki nas večkrat zmede.

Predvsem pa s sabo prinesi tudi energijo, dobro voljo in sproščenost. Če ti tega kdaj zmanjka, pa za to poskrbimo mi :).

 

Mademoisellka