Priprava na katerokoli delavnico je malo drugačna od vsakdanje priprave na trening, ki velikokrat zajema le hitro metanje vseh stvari, ki jih potrebuješ, v torbo. Delavnica običajno zajema neko temo, ki te res zanima (saj si se nanjo prijavila in jo plačala), zato je dobro, da delavnico izkoristiš 100% in od nje odneseš največ, kot lahko. Naj gre za vadbo koreografije, vrtečega ali statičnega droga, akrobacij, posebnega stila plesa ob drogu (contemporary, exotic, sensual…), lap dance… Vse zahteva posebno pozornost in prav je, da od delavnice odneseš to, kar si želiš. Kako lahko sama narediš največ za tvoje zadovoljstvo z delavnico?

V plesno dvorano pridi spočita. Delavnice velikokrat potekajo čez vikende in zna se zgoditi, da te pred delavnico čaka povabilo na zabavo. Po resnici povedano, po preplesani noči od delavnice ne boš odnesla veliko. Najbrž te bo dobro zbudila in te pripravila na dan, a nikakor ne boš morala na delavnici delati tako, kot bi spočita. Gibanje ni tako tekoče, manjka ti moči, utrujenost, vrtenje…preprosto, ne delaj tega. Večer pred delavnico si vzemi za sproščanje, druženje z bližnjimi, povabilo v klub pa rajši zavrni. Če ne prej, si boš hvaležna med delavnico. Prav tako dan pred delavnico izpusti kakšne naporne treninge, ki bi ti povzročili ”musklfibr”, zategnjene in utrujene mišice…lahko pa si večer pred delavnico (ali po) privoščiš eno prijetno masažo.

Veliko sprašuj in naj ti ne bo nerodno. Vsakemu kdaj kakšna stvar ni jasna, ti pa boš imela veliko več od tega, če vprašaš, kot pa da si tiho in se loviš. Najbrž boš rešila še kakšno bolj sramežljivo dušo, ki jo daje isti problem, a noče nič reči. Pozanimaj se glede vsega, saj je med delavnico najlažje popraviti napake, kot po, ko spomin ni več najbolj svež. Če te zanima kakšna dodatna podrobnost, lahko vprašaš tudi po delavnici in preženeš čisto vse dvome. Ne pozabi se tudi posneti, saj boš tako najlažje ponavljala stvari, ki si se jih naučila, tudi na samostojnih treningih ali doma. Dobro veš, da gre koreografija lahko kar hitro z glave :).

 

Mademoisellka