Poletje se počasi bliža koncu in počasi se življenje vrača na stare tirnice. Vračamo se v šolo in na fakulteto, v službi ne razmišljamo več o bližajočem se oddihu na morje. Kljub koncu toplih temperatur in plavanja v morju pa se veselimo – začetka nove plesne sezone!:) Spet nas čakajo redni treningi, brez dvotedenskih pavz na morju, seveda bo pa zato tudi napredek hitrejši in lažji, ne bomo zadihane že po polovici ure in tudi počutile se bomo boljše. Čeprav že komaj čakamo nove treninge, pa se ni ravno najlažje vrniti v ustaljen ritem, sploh če smo si poleti res privoščile malo pavze. Danes pa ti bom povedala, kako najlažje premagaš to oviro in se z začetkom treningov takoj ˝zalaufaš˝.

Zastavi si realističen urnik

Po pavzi se včasih precenimo in mislimo, da bomo lahko spet takoj pridno trenirale čisto vsak dan. Razen redkih izjem, to velikokrat ni tako in nas hitro napade preutrujenost. Če pa postopoma povečamo število treningov in poslušamo svoje telo, lahko preprečimo ubijalsko bolečino v mišicah, modrice in tudi kakšno poškodbo. Zato res premisli, v kakšni formi si in se prilagodi svojemu telesu. Že čez kakšen mesec boš zagotovo v predpoletni formi in učinkovito delala na toliko treningih, kot se boš odločila.

Postavi si cilje

Vsaka pot je lažja, če poznaš cilj, ali pa vsaj vmesne postanke. Naj gre za kakšen element, kombinacijo, morda za postavo ali razvoj mišic. Če boš pridno delala z nekim namenom, bo zagotovo vse lažje in ko boš dosegla nek cilj, si boš lahko zastavila spet novega. Samo ne pretiravaj in si ne zastavi preveč ciljev naenkrat, korak za korakom, pa bo šlo.

Ne pretiravaj…pa tudi ne lenari preveč

Najdi tisto popolno ravnovesje med tem, da se na treningu res zašvicaš, in med tem, koliko tvoje telo v tem trenutku zmore. Ne tvegaj poškodbe samo zato, da boš končno naredila nek gib – če ne gre danes, bo pa mogoče šlo jutri. Prav tako pa ne poležavaj naokrog, ko veš, da imaš še dovolj energije na treningu, edini problem pa je popočitniška lenoba:).

 

Mademoisellka