Bliža se konec poletja in s tem začetek nove plesne sezone. Nekatere smo poletje preživele več v studiu kot na morju, druge pa obratno, ali pa morda na potovanjih po svetu. No, večini nam je skupno to, da se septembra vračamo v ustaljen ritem in s tem nas čaka tudi bolj redno obiskovanje treningov, da bomo še bolj močne, gibčne in v formi. Same lahko veliko naredimo za to, da bo prehod iz počitniškega ležečega stanja v gibanje navzgor po drogu veliko lažji že pred obiskom prvega treninga. Glede na to, da nas do septembra loči malo manj kot mesec, lahko avgust izkoristiš za gibanje in priprave na novo sezono, tudi če ti čas ne dopušča obiska studia.

Dopust lahko preživljamo na različne načine, počivamo na plaži, plavamo v morju, pohajkujemo po mestih, se odklopimo od vsakdanjega življenja. Vsaj zase moram reči, da veliko manj razmišljam o ohranjanju forme in gibanju kot v drugih delih leta. Prosti čas pa poleti lahko izkoristimo za gibanje v naravi in s tem ohranjamo formo ob odkrivanju novih poti. Izlet v hribe, sprehod okrog jezera iskanje nove poti za sprehajanje psa … možnosti je nešteto in s hojo lahko na preprost način pridobivamo kondicijo.

Potem je tu tudi tek. Jutra in večeri so že malo hladnejši in v dnevu je več ur, primernih za tek kot v prejšnjem mesecu. Tudi če se prej nisi ukvarjala s to obliko športa ni prepozno in tudi s kratkimi razdaljami boš počasi pridobivala kondicijo. Če želiš delati na moči, lahko vaje izvajaš tudi doma, ko imaš malo prostega časa. Delaš sklece, trebušnjake, počepe … in za nič od tega ne potrebuješ posebne opreme. Nekaj se jih zagotovo še spomniš iz treningov, poleg tega pa je na internetu mnogo vaj, ki jih lahko izvajaš doma, bodi le pozorna na pravilno izvajanje, saj v nasprotnem primeru lahko narediš več škode kot koristi. Enako velja za raztezne vaje, ki bodo poskrbele, da med poletjem ne boš izgubila gibčnosti. Pa še en mojih najljubših poletnih športov – plavanje. Pri plavanju delaš s celim telesom in z obiskom morja, bazena ali jezera lahko narediš ogromno zase, hkrati pa se še odpraviš na izlet.

V novo sezono bomo torej zakorakale polne novih moči in ciljev :)

 

 

Mademoisellka