Dandanes nam je s stričkom Googlom iskanje kakršnih koli informacij veliko lažje, kot je bilo 10, 20 let nazaj. Instagram in Youtube sta zakladnica idej, koreografij in nasvetov za začetnice, profesionalke in vse vmes. Z enim klikom si vse lahko preprosto shranimo, pogledamo kasneje, vadimo, uporabimo kot inspiracijo pri sestavljanju koreografij in posnetkov, če imaš v kratkem kakšno fotografiranje, še toliko bolje. Nasvete najdeš tudi v Facebook skupinah, ki jih za plesalke ob drogu res ni malo, poleg navdiha pa v njih naješ tudi podporo in dovolj vsebin, ki te zamotijo za nekaj ur. Dodajmo še bloge z nasveti in na koncu res lahko cel dan presediš na računalniku in telefonu v iskanju navdiha, brez da preizkusiš kaj v praksi.

Seveda, od časa do časa res paše preživeti nekaj časa ob gledanju videov, ki nas navdihnejo, nam dajo ideje in nas še bolj potopijo v svet plesa ob drogu. Da se ne zgubiš v njih, pa ti priporočam, da si ustvariš nekakšen spisek idej, zapiskov, seznam na Youtubu, zbirko na Instagramu in posebno mapo zavihkov samo za ples ob drogu. Te sezname ustvarjaj, ko res rabiš nekaj prostega časa, ki ga želiš preživeti za računalnikom, ali ko se pripravljaš na trening, snemanje ali nastop. In seveda, ko potrebuješ malo navdiha, ko se ustaviš in potrebuješ ”brco v rit”. Posnetke boš tako imela tudi vedno pri roki, ko treniraš sama in želiš preizkusiti kakšno novo kombinacijo ali element.

S tem ”organiziranjem navdiha” pa se rešiš tudi prenasičenosti, ki nas velikokrat tudi obremenjuje. Vse bi namreč rade takoj preizkušale nore kombinacije, te pa zahtevajo veliko treninga, moči in gibčnosti. Če si organiziraš elemente glede na trenutne zmožnosti, posebej pa daj kombinacije, katerih se še ne moreš lotiti, naj ti služijo kot motivacija in navdih za kasneje. Predvsem pa se loti vsega previdno in si zapomni, da vse zahteva čas. Nekatere plesalke, ki jih občuduješ, se s tem ukvarjajo že več kot 10 let! Pomisli, kaj vse boš ti lahko naredila po toliko treningih! :)

 

Mademoisellka