Ples ob drogu se širi med mnoge tiskane medije, socialna omrezja kot so Instagram in Facebook ter po internetu in kanalih, kot je YouTube. Prav tam je kariero zgradilo mnogo uspesnih plesalk, ki so s svojimi posnetki pritegnile ogromno sledilcev – nekatere s posnetki svojih koreografij in nastopov, druge z mnogimi tutoriali, kjer širijo svoje znanje, dosti pa kar s kombinacijo obojega. Katere pa najpogosteje spremljam?

Anastasia Sokolova
Anastasia Sokolova je ena izmed plesalk, ki je poskrbela za popularizacijo te plesne zvrsti. Kariero je začela na tekmovanju Ukrajina ima talent, danes pa ima na svojem YouTube kanalu, na katerem večinoma objavlja posnetke s svojih nastopov, skoraj 100 000 sledilcev. Slovenijo je obiskala predlansko leto in z eno svojih najbolj znanih točk otvorila Art of pole dance v klubu Cirkus. Si jo videla tudi ti?

Ava Madison
YouTube kanal te plesalke sem odkrila čisto po naključju in ga od takrat dalje redno spremljam. Objavila je ze preko 700 videov, ki zajemajo številne tutoriale, kjer ne uči le korakov, temvec se ukvarja s podrobnostmi, kot so gibi rok, in prelepe koreografije, ki jih snema tudi z mnogih različnih perspektiv, npr. pritrdi kamero na strop. Piše tudi svoj blog, kjer poleg posnetkov najdes tudi članke.

Marion Crampe
Marion Crampe je tista čudovita francoska plesalka, ki je plesni studio Mademoiselle in tekmovanje Art of pole dance obiskala lani novembra. Njeni posnetki v večini zajemajo njene nastope, najdeš pa lahko tudi nekaj zelo lepih koreografij, posnetih v studiu (najbolj me je navdušila impovizacija na pesem Angels).

Dirty Birdy
Na tem kanalu bos nasla ogromno videov, na katerih lahko spremljaš treninge te plesalke – tako kombinacije elementov, kot improvizacije in koreografije. Je odličen navdih, kar dokazuje tudi okrog 60 tisoc sledilcev.

Seveda pa ima tudi nas studio svoj YouTube kanal Tu lahko spremljaš nase nastope, tako v studiu kot zunaj njega, in serijo posnetkov Samozavestne zenske, s katerimi si skupaj z znanimi osebami prizadevamo za večjo samozavest vseh naših gledalcev.

 

Mademoisellka