Katja Mrzel, ki jo poznamo kot mladostno in vedro strokovnjakinjo za zdravo prehrano, je danes uspešna podjetnica in lastnica simpatičnega lokalčka/trgovinice Presnica Take-away, v katerem najdemo same zdrave dobrote. A kljub uspehu, ki ga je Katja dosegla, in delu, ki ga opravlja z največjim veseljem ter ji predstavlja pravi poligon kreativnosti, pravi, da je nekoč na svojo veščino – spretnost kuhanja – gledala kot na ‘nižjerazredni posel’. Zato se je podala samozavest iskati drugam, čeprav je v tem blestela že od otroštva dalje in nenazadnje iz tega ustvarila uspešen posel.

Ena prvih misli, ki se Katji Mrzel utrnejo ob pojmu samozavest, je: »To nekaj, česar mi je kronično primanjkovalo v moji mladosti in sem to osvojila šele v drugi polovici mojega življenja.« Zdaj pa Katji Mrzel samozavest omogoča pravo dozo poguma, da se spoprijema z vsakodnevnimi situacijami, in odločnost, da se poda v nove projekte.

»To nekaj, česar mi je kronično primanjkovalo v moji mladosti in sem to osvojila šele v drugi polovici mojega življenja.«

​Prepričana je, da je samozavest povezana tudi s samo vzgojo. Opaža, da zgodovina samozavesti pri Slovenkah izhaja iz časov, ko je veljala za napuh in nekaj slabega, zato so nam jo celo izbijali iz glave. »To je razlog, da sem se morala v življenju zelo potruditi, da sem začela verjeti, da sem sposobna in znam neke stvari narediti ter da se lahko izpostavim. In še vedno mi to včasih predstavlja težavo,« pove Katja Mrzel.

Veseli jo, da so mlajše generacije dosti bolj samozavestne, saj je tudi vzgoja drugačna in starši svojim otrokom vlivajo več samozavesti kot so jo generacijam pred tem. »V moji generaciji je bil šolski sistem naravnan, da se je iskalo, česa nekdo ne zna, česar ni sposoben, za katero področje se je manj pripravil… A danes se obrača in iščemo v otrocih njihove močne plati, ki se jih potem spodbuja. Tako lahko dekleta zrastejo v samozavestne ženske, pripravljene na izzive, ki jih življenje prinaša,« opisuje sogovornica.

Katja Mrzel v video posnetku razkriva tudi več o tem, kako je sčasoma prenehala neprestano dvomiti in se neprestano spraševati: ali je na pravi poti, ali je nekaj naredila in povedala prav, ali se pravilno obnaša.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!